Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studiegeld: Wanneer gebeuren de terugbetalingen?

Oplossing

Eerst en vooral, de voorwaarde voor een terugbetaling is steeds dat we beschikken over je rekeningnummer (IBAN én BIC) dat je kan invoeren/beheren in je SisA selfservice (tegel "Persoonsgegevens").  Kijk dit dus eerst na indien je een terugbetaling verwacht.

Wanneer gebeuren dan de terugbetalingen wanneer we beschikken over je rekeningnummer?

Je hebt je tijdens de inschrijvingen of in de loop van het academiejaar volledig uitgeschreven uit de Universitet Antwerpen (dus alle opleidingen werden stopgezet):

  • je uitschrijving gebeurde voor 01 november: de terugbetaling gebeurt in december.
  • je uitschrijving gebeurde na 31 oktober: de terugbetaling gebeurt onder voorbehoud in de loop van de maand na de maand van de uitschrijving.

Je hebt nog minstens één actieve opleiding maar je hebt te veel betaald op basis van het aantal opgenomen studiepunten en/of je status als beursstudent:

In het geval van een actieve student (je bent voor heel het academiejaar ingeschreven) die per studiepunt betaalt, wordt noodzakelijkerwijze gewacht tot er volgens het onderwijs- en examenreglement geen wijzigingen meer mogen plaatsvinden in je inschrijvingen en/of je studieprogramma. Dit is in principe 28 februari. In de loop van maart zal de centrale studentenadministratie nagaan wie er in aanmerking komt voor een terugbetaling op basis van alle ontvangen betalingen tijdens het academiejaar. De terugbetalingen gebeuren dan in april.

Als je studiegeld werd herberekend naar aanleiding van het effectief bekomen van een studietoelage (en je dus een vast bedrag aan studiegeld moet betalen) en op voorhand teveel betaalde, gebeurt de terugbetaling onder voorbehoud in de loop van de maand na de maand van het bekomen van de studietoelage. Opgelet, dit geldt dus niet voor bijna-beursstudenten die ook een studiegeld per studiepunt betalen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Studiegeld: Ik zie in mijn Rekeningoverzicht (self service) een post Restitutie (terugbetaling) verschijnen maar ontving nog geen terugbetaling via mijn bank?
Studiegeld: Ik heb een informatieve mail ontvangen over het opvolgen van mijn openstaande schuld. Wat moet ik doen?
Studiegeld: Ik ontving een mail van de Onderwijsadministratie met de melding dat mijn rekeningnummer ontbreekt ivm een terugbetaling
Studiegeld: Ik zie geen of een ander bedrag in mijn financiën staan dan wat er bij (her)inschrijving gevraagd wordt om te betalen.
Studiegeld: Ik heb vorig school- of academiejaar een school- of studietoelage ontvangen en heb daardoor bij inschrijving maar een voorschot moeten betalen maar toch zie ik het saldo berekend op basis van het standaard studiegeld in mijn selfservice staan.
Artikel details
Artikel ID: 63
Categorie: Studiegeld
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.6/5.0 (56)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid