Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studiegeld: Ik zie geen of een ander bedrag in mijn financiën staan dan wat er bij (her)inschrijving gevraagd wordt om te betalen.

Oplossing

Zolang je je nog niet ingeschreven hebt voor opleidingsonderdelen (maw je studieprogramma is nog leeg) verschijnt er geen bedrag en dien je het bedrag te betalen dat de centrale studentenadministratie als initieel te betalen bedrag heeft voorzien (en dat in veel gevallen gebaseerd is op het bedrag voor 60 studiepunten). Dat initiële bedrag werd meegedeeld op het document dat je via de post ontving na een inschrijving als nieuwe student of in een mail na de verwerking van een herinschrijving.

Ook als je inschrijft in een opleiding met een ander tarief dan het standaardtarief (bijvoorbeeld master-na-master) kan het bedrag verschillen.  Je kan dan zelf de berekening maken en dat bedrag overschrijven.  De informatie over de te betalen bedragen bij inschrijving vind je op https://www.uantwerpen.be/studiegeld

Na het toevoegen van alle opleidingsonderdelen van je studieprogramma wordt het studiegeld herberekend.  Is je studieprogramma volledig en is het berekende bedrag toch nog lager dan het initieel gevraagde bedrag dan mag je het nieuwe berekende bedrag betalen.  Heb je reeds het bedrag voor 60 (of 30) studiepunten betaald, dan volgt een terugbetaling op basis van de geldende procedure.
Als je voor meer dan 60 studiepunten inschrijft, kan het studiegeld ook hoger zijn dan het initieel gevraagd bedrag en moet het berekende bedrag betaald worden.

Opgelet, berekeningen van het studiegeld lopen steeds 's nachts.  Opleidingsonderdelen die vandaag worden toegevoegd, maken pas de volgende dag deel uit van het studiegeld.

Kijk ook steeds na of de uitgevoerde betaling reeds geregistreerd is in SisA want dit bepaalt natuurlijk ook het getoonde bedrag.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Studiegeld: Ik ontving na mijn herinschrijving een mail met de vermelding van studiegeld. In mijn SisA zie ik een ander bedrag staan.
Studiegeld: Ik heb vorig school- of academiejaar een school- of studietoelage ontvangen en heb daardoor bij inschrijving maar een voorschot moeten betalen maar toch zie ik het saldo berekend op basis van het standaard studiegeld in mijn selfservice staan.
Studiegeld: Ik heb een bedrag in het kader van het studiegeld betaald maar zie toch nog een saldo staan in mijn SisA selfservice.
Studiegeld: Welke opleidingen kan ik betalen met opleidingscheques en hoe kan ik de opleidingscheques indienen?
Herinschrijving: ik ontving een email naar aanleiding van mijn herinschrijving. Er wordt een studiegeld van voor 60 studiepunten gevraagd maar ik zal niet inschrijven voor 60 studiepunten.
Artikel details
Artikel ID: 58
Categorie: Studiegeld
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (20)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid