Het Onderwijs- en Examenreglement bepaalt dat vanaf 2019-2020 studenten die niet alle creditbewijzen behaald hebben (vrijstellingen niet meegerekend) geslaagd verklaard worden als ze aan alle volgende voorwaarden (= de tolerantiedrempels) voldoen:
Deze deliberatie gebeurt automatisch door de examencomissie in het jaar dat je kan afstuderen.
Voor de opleidingsonderdelen waarvoor er een tekort is, ontvangt de student geen creditbewijs. Dat betekent dat het bachelordiploma geen 180 studiepunten zal tellen, of het masterdiploma geen 60 studiepunten. In het buitenland zijn dat echter minimumgrenzen om een diploma te laten erkennen. Studenten kunnen er daarom voor kiezen om het examen in de tweede zittijd opnieuw te doen.
Als je toch liever alle studiepunten behaalt, kan je beslissen om af te zien van de “deliberatie”: daarvoor contacteer je (per mail) de voorzitter van de Examencommissie binnen de 7 dagen na de officiële bekendmaking van de examenresultaten. De voorzitter van de Examencommissie kan je automatische deliberatie dan intrekken; op die manier behoud je in een volgende examenperiode nog steeds een kans om af te studeren met een volledig en internationaal erkend diploma. Het hoogst behaalde cijfer blijft steeds gelden, ook al behaal je in een volgende examenperiode een lager cijfer.
De samenstelling van de examencommissies en contactgegevens van de voorzitters voor FLW vind je op deze pagina onder 'examencommissies'.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid