Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Ik sta onder studievoortgangsbewaking. Wat wil dat zeggen?

Oplossing

Aan het begin van elk academiejaar moet je je studieprogramma samenstellen: je kiest welke opleidingsonderdelen je dat jaar volgt en neemt het bijhorende aantal studiepunten op.

Als je na de tweede zittijd van een academiejaar voor minder dan 60% van de opgenomen studiepunten geslaagd bent en dus minder dan 60% van de opgenomen studiepunten verwerft, krijg je een waarschuwing van de faculteit. Je mag je opleiding verderzetten, maar met een voorwaarde: je moet het volgende academiejaar minstens 60% van de opgenomen studiepunten behalen. Bovendien is het mogelijk dat de faculteit je bindende voorwaarden oplegt en het aantal studiepunten dat je mag opnemen beperkt. Als je het volgende academiejaar opnieuw – in twee opeenvolgende jaren dus – minder dan 60% van de opgenomen studiepunten verwerft, mag je je niet meer inschrijven voor dezelfde of een sterk verwante opleiding.

Als je in een bacheloropleiding start, al dan niet als generatiestudent, en na de tweede zittijd van dat academiejaar voor minder dan 30% van de opgenomen studiepunten geslaagd bent, kan je enkel opnieuw inschrijven voor dezelfde of een sterk verwante opleiding na een voorafgaand gesprek met de studietrajectbegeleider of een andere door de faculteit aangeduide studiebegeleider. Opnieuw is het mogelijk dat de faculteit je bindende voorwaarden oplegt en het aantal studiepunten dat je mag opnemen beperkt.

Heb je vragen over hoe studievoortgangsbewaking werkt of wil je van opleiding veranderen of je studie stopzetten, dan kan je terecht bij een studentenbegeleider.

Heb je hulp nodig bij het samenstellen van een geïndividualiseerd traject, neem dan contact op met de studietrajectbegeleider van je faculteit.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik wil een studieprogramma opnemen van meer dan 66 studiepunten. Kan dat?
Bestaat er een systeem van buispunten of deliberaties?
Ik ga op Erasmus of ben op Erasmus geweest. Hoe zit dat nu met de studiepunten die ik zal opnemen/heb opgenomen aan buitenlandse vakken?
Wanneer kan ik herinschrijven? Belangrijke aandachtspunten ivm het herinschrijven
Kan ik in het werkstudentenprogramma wijsbegeerte een bachelordiploma behalen?
Artikel details
Artikel ID: 101
Categorie: Studievoortgangsbewaking en studietrajectbegeleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.1/5.0 (17)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid