Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Geen nood aan een diploma? Word creditcontractstudent

Oplossing

Wat is een creditcontract?

De doelstelling van een creditcontract is het behalen van creditbewijzen via de deelname aan de onderwijsactiviteiten en de examens van één of meer opleidingsonderdelen. Aangezien je niet voor een opleiding ingeschreven bent, enkel voor afzonderlijke vakken, kan je via een creditcontract dan ook geen diploma behalen.

Aanvragen via het formulier

De goedkeuring van de faculteit is steeds vereist vóór de inschrijving. Op dit formulier moet opgegeven worden voor welke opleidingsonderdelen je wilt inschrijven. Een inschrijving onder creditcontract kan niet stopgezet worden en er is geen terugbetaling mogelijk.

Aanvragen voor een creditcontract gaan via het webformulier 'Creditcontract'. Voor meer informatie over het studiegeld voor een creditcontract kan je op deze pagina terecht.

Criteria

Bij het bekijken van je aanvraag zijn volgende elementen doorslaggevend:

Je voldoet aan de toelatingsvoorwaarden van de opleiding (secundair onderwijs, voorafgaande bacheloropleiding, ...) én aan de begincompetenties van het vak.
In de studiegidsfiches van ieder vak op de website kan je terugvinden of er sprake is van contractrestricties (bijv. niet te volgen onder examen-/creditcontract) of volgtijdelijkheid (je dient eerst voor het onderliggend vak een credit te behalen).
Je zet ook leerkrediet in bij het inschrijven voor opleidingsonderdelen onder creditcontract. Kijk dus na of je voldoende leerkrediet hebt.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Alleen examens afleggen? Schrijf je in voor een examencontract
Ik wil een inschrijving in een creditcontract of een examencontract. Wat moet ik doen?
Ik kan in SisA niet aan mijn vakken voor het nieuwe jaar. Hoe komt dat?
Hoe kan ik aanvragen om de volgtijdelijkheid te doorbreken?
Hoe bekom ik een inschrijvingsattest?
Artikel details
Artikel ID: 181
Categorie: (Her)Inschrijvingen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (4)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid