Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Hoe bekom ik een inschrijvingsattest?

Oplossing

Als je bent ingeschreven met een diploma- of creditcontract en de centrale inschrijvingsdienst heeft de betaling van het studiegeld ontvangen én verwerkt* dan kan je studiebewijzen downloaden via je SisA selfservice.  Na inloggen ga je naar het tabblad Documenten op de HOME-pagina en klik je op de link "Studiebewijs" (of "Study certificate" voor een studiebewijs in het Engels) of op de link "Attest studieverloop" (enkel beschikbaar tussen 10 juli en 10 september).

Opgelet, het studiebewijs wordt geopend in een nieuw venster.  De pop-up mag niet geblokkeerd worden in je browser.  Ook werkt het oproepen van de documenten niet met Microsoft Edge die in Windows 10 zit.  Gebruik een standaard browser.  Probeer browsers zoals Safari, Chrome of FireFox.

Een studiebewijs is beschikbaar in je selfservice tot en met de start van de inschrijvingen voor het volgende academiejaar (01 juli).  Na een herinschrijving worden de studiebewijzen voor het nieuwe academiejaar beschikbaar. Indien je in je selfservice de melding krijgt dat het studiebewijs voor het voorbije academiejaar niet meer beschikbaar is, kan je tussen 10 juli en 10 september via je selfservice in de plaats een attest studieverloop downloaden.  Dit attest kan in de plaats van een studiebewijs gebruikt worden.

Indien van toepassing vermeldt het studiebewijs of het attest ook de datum van uitschrijving.

Als je bent ingeschreven met een examencontract-diploma kan je geen studiebewijs downloaden in je selfservice. Je dient dan een aanvraag in via de helpdesk van de centrale inschrijvingsdienst met de vraag een inschrijvingsbewijs voor het examencontract op te sturen.  Dit bewijs kan enkel gebruikt worden voor het aanvragen van betaald educatief verlof.

Voor een examencontract-credit worden geen studiebewijzen afgeleverd. Je kan wel een creditbewijs bekomen als je slaagt in het examen van de opleidingsonderdelen die je volgt onder het examencontract-credit.

Belangrijk: studiebewijzen mogen niet gebruikt worden voor de kinderbijslagfondsen of voor de dienst Studietoelage.  Deze organisaties ontvangen de informatie over je inschrijving elektronisch.  Het gebruik van een studiebewijs kan in dit geval als misbruik beschouwd worden.

*je studiegeld is door de centrale studentenadministratie verwerkt wanneer het zichtbaar is bij de betalingen in je financiën.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wanneer kan ik herinschrijven? Belangrijke aandachtspunten ivm het herinschrijven
Alleen examens afleggen? Schrijf je in voor een examencontract
Ik kan in SisA niet aan mijn vakken voor het nieuwe jaar. Hoe komt dat?
Geen nood aan een diploma? Word creditcontractstudent
Ik wil een inschrijving in een creditcontract of een examencontract. Wat moet ik doen?
Artikel details
Artikel ID: 171
Categorie: Algemeen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.3/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid