Alle voorwaarden en de procedure tot aanvraag voor het opnemen van meer dan 72 studiepunten staan vermeld in de Codex Onderwijs Faculteit Rechten. Onderstaande is een vertaling van de artikels zoals vermeld in de Codex Onderwijs Faculteit Rechten. Bij eventuele tegenstrijdigheden tussen de Codex Onderwijs Faculteit Rechten enerzijds en dit artikel anderzijds, primeren deze eerste bepalingen.
I. Eerste inschrijving in de bacheloropleiding
Elke student die voor de eerste keer inschrijft voor de opleiding rechten moet een standaard pakket van opleidingsonderdelen opnemen, dit wordt het startpakket genoemd.
Het standaard startpakket is het eerste modeltraject van de opleiding bachelor in de rechten, en bestaat uit 60 studiepunten. Je bent verplicht om het volledige startpakket op te nemen en je dus in te schrijven voor deze 60 studiepunten.
Doe je dit niet? Dan zal de faculteit alsnog de opleidingsonderdelen toevoegen aan je studieprogramma.
II. Andere inschrijving
Een studieprogramma bestaat in principe uit 60 studiepunten. Wanneer je het modeltraject volledig kan volgen, zal je steeds 60 studiepunten per academiejaar opnemen.
Het kan echter zijn dat je geen credit behaalt van een bepaald opleidingsonderdeel en dat je deze dan opnieuw moet opnemen. Je mag zonder toelating een studieprogramma van maximaal 72 studiepunten opnemen.
Wanneer je een geïndividualiseerd studieprogramma samenstelt, moet je wel rekening houden met verschillende zaken:
Het is je eigen verantwoordelijkheid om een haalbaar studieprogramma samen te stellen. Heb je twijfels? Dan kan je uiteraard bij de studietrajectbegeleider een afspraak maken om je studieprogramma te bespreken.
In bepaalde gevallen mag je de grens van 72 studiepunten overschrijden. Hier is steeds een toelating van de studietrajectbegeleider voor nodig!
Wanneer je in je diplomajaar zit in je masteropleiding, kan je afwijken van het opgelegde maximum van 72 studiepunten.
Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden en hangen af van jouw situatie. In élk geval moet je kunnen afstuderen! Wanneer kan je afstuderen? Als je alle opleidingsonderdelen hebt opgenomen (120 stp.) en een credit behaald hebt voor elk opleidingsonderdeel op het einde van huidig academiejaar. Of je komt in aanmerking voor deliberatie voor één tekort. Deliberatie gebeurt steeds op het einde van de opleiding. Denk je dat je in aanmerking komt? Via het digitale formulier kan je een gemotiveerde aanvraag indienen bij de studietrajectbegeleider. Je studieprogramma wordt nagekeken en – indien je in aanmerking komt – wordt je studieprogramma verder aangevuld.
BELANGRIJK! Wanneer je onder studievoortgangbewaking valt, mag je nooit meer dan 60 studiepunten opnemen (tenzij anders bepaald door de Studievoortgangscommissie)! Dit geldt voor élke opleiding!
II. Studievoortgangbewaking
Wanneer je een maatregel van studievoortgangbewaking kreeg opgelegd met bindende voorwaarden, dan zal in deze maatregel het maximaal aantal toegelaten studiepunten steeds vermeld staan. Deze bindende voorwaarden worden bepaald door de Studievoortgangscommissie. In principe wordt de grens op 60 studiepunten gelegd, maar dit kan in individuele gevallen minder zijn. Een student heeft steeds het recht om minstens 45 studiepunten te mogen opnemen.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid