Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studieprogramma - Hoe stel ik mijn studieprogramma samen?

Oplossing

Er zijn twee mogelijkheden: 

- ofwel zit je in het modeltrajecteen studieprogramma voorgesteld door de Faculteit Rechten zoals weergegeven op de website.

- ofwel zit je in een geïndividualiseerd trajecteen studieprogramma waarbij de student zelf de opleidingsonderdelen kiest.

 

Samenstellen van het modeltraject

De bacheloropleiding duurt drie jaar en omvat in totaal 180 studiepunten. Ze is opgedeeld in 3 modeltrajecten van telkens 1 jaar, die elk 60 studiepunten tellen. We raden je aan om zoveel mogelijk op modeltraject te blijven. Je ondervindt dan ook geen moeilijkheden in collegeroosters en/of examenroosters.

De gemakkelijkste weg om je programma samen te stellen in SisA is 'volgens modeltraject'. Klik hiervoor op de tegel 'Studieprogramma' en ga dan naar 'Opleidingsonderdelen inschrijven > inschrijven via Modeltraject'. 

Modeltraject deel 1 omvat alle opleidingsonderdelen van het eerste jaar in de bacheloropleiding. Duid alle opleidingsonderdelen aan en schrijf deze vervolgens in.

 

Samenstellen van het geïndividualiseerd traject

Het is erg belangrijk dat je voldoende aandacht besteed aan de samenstelling van je studieprogramma. Zorg voor een evenwichtige spreiding per semester en de haalbaarheid in je persoonlijk collegerooster. Houd bovendien rekening met de facultaire richtlijnen, wat betreft de omvang van het studieprogramma en de inschrijvingsvereisten voor de opleidingsonderdelen (volgtijdelijkheid). De precieze richtlijnen vind je terug in het Reglement studieloopbaan.

We adviseren je om eerst alle tekorten uit vorige academiejaren op te nemen. Vervolgens vul je je studieprogramma aan met opleidingsonderdelen uit het modeltraject van het volgende jaar. Nadien controleer je in je persoonlijk collegerooster de haalbaarheid van en eventuele overlappingen in het samengestelde studieprogramma. Houd er rekening mee dat een gemiddelde dagstudent met een voltijds studieprogramma (60 stp.) zo'n 40 à 45u per week nodig heeft, colleges inbegrepen, om in de studies succesvol te zijn. Houd ook rekening met je studiesucces in vorige jaren.

De gemakkelijkste weg om je programma samen te stellen in SisA is 'volgens modeltraject'. Klik hiervoor op de tegel 'Studieprogramma' en ga dan naar 'Opleidingsonderdelen inschrijven > inschrijven via Modeltraject'. Duid de opleidingsonderdelen aan die je wil opnemen en schrijf deze vervolgens in.

 

Bij de start van het academiejaar organiseren we infosessies over het samenstellen van je studieprogramma. Dat is van cruciaal belang als je vragen hebt over de samenstelling van je studieprogramma. Ook vragen van medestudenten kunnen verhelderend zijn voor jouw individuele situatie. De data worden tijdig op het Studentenportaal gecommuniceerd.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Collegerooster - Ik zie tijdsconflicten in mijn persoonlijk collegerooster. Wat doe ik daaraan?
Inschrijving - Ik wil overstappen van een andere universiteit naar UAntwerpen. Waar begin ik?
Master - Hoe ziet mijn studieprogramma in de master er uit?
Inschrijving - Kan ik mij inschrijven voor verschillende opleidingen binnen eenzelfde academiejaar?
Studieprogramma - Ik krijg een foutmelding bij mijn inschrijving voor vakken in SisA. Wat kan ik doen?
Artikel details
Artikel ID: 94
Categorie: Studieprogramma
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (15)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid