Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studievoortgangbewaking - Wat is studievoortgangbewaking?

Oplossing

Aan het begin van elk academiejaar moet je je studieprogramma samenstellen: je kiest welke opleidingsonderdelen je dat jaar volgt en neemt het bijhorende aantal studiepunten op.

Als je na de tweede zittijd van een academiejaar voor minder dan 60% van de opgenomen studiepunten geslaagd bent en dus minder dan 60% van de opgenomen studiepunten verwerft, krijg je een waarschuwing van de faculteit. Je mag je opleiding verderzetten, maar met een voorwaarde: je moet het volgende academiejaar minstens 60% van de opgenomen studiepunten behalen. Bovendien krijg je bindende voorwaarden opgelegd en het aantal studiepunten dat je mag opnemen wordt beperkt tot 60 studiepunten. Als je het volgende academiejaar opnieuw – in twee opeenvolgende jaren dus – minder dan 60% van de opgenomen studiepunten verwerft, mag je je niet meer inschrijven voor dezelfde opleiding.

Bijkomende maatregelen voor trajectstarters:

Als je in een bacheloropleiding of schakelprogramma start, al dan niet als generatiestudent, en na de tweede zittijd van dat academiejaar voor minder dan 30% van de opgenomen studiepunten geslaagd bent, kan je enkel opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding na een voorafgaand gesprek met de studietrajectbegeleider. Opnieuw krijg je bindende voorwaarden opgelegd: je mag enkel opleidingsonderdelen waarvoor je een tekort behaalde opnemen in je studieprogramma. Je mag nog géén opleidingsonderdelen van de 2e bachelor opnemen. 

Als je in een bacheloropleiding start, al dan niet als generatiestudent, en na de tweede zittijd van dat academiejaar voor minder dan 50% van de opgenomen studiepunten geslaagd bent, mag je opnieuw inschrijven, maar krijg je bindende voorwaarden opgelegd: je mag enkel opleidingsonderdelen waarvoor je een tekort behaalde opnemen in je studieprogramma. Je mag nog géén opleidingsonderdelen van de 2e bachelor opnemen. 

 

Je vindt meer informatie op Blackboard < Studietraject(begeleiding).

 

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Studievoortgangbewaking - Ik mag me niet meer herinschrijven. Wat kan ik nu doen?
Examens - Ik heb geen creditbewijs behaald in de eerste zittijd. Moet ik proberen dit tekort op te halen in de tweede zittijd?
Inschrijving - Ik wil stoppen met de opleiding rechten. Hoe doe ik dat?
Clustervak - Welke onderdelen herneem ik als ik niet geslaagd ben voor een clustervak?
Studievoortgangbewaking - Sta ik onder studievoortgangbewaking?
Artikel details
Artikel ID: 112
Categorie: Studievoortgangbewaking
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (2)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid