Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studeren in het buitenland - Wat houdt Erasmus in, binnen de Rechtenopleiding?

Oplossing

De Universiteit Antwerpen neemt actief deel aan uitwisselingsprogramma’s binnen en buiten Europa.
Een buitenlandse uitwisseling binnen Europa valt onder het Erasmus beurzenprogramma. Voor een uitwisseling buiten Europa bestaan er andere beurzen.

Studenten die in het kader van een uitwisselingsprogramma gedurende één of twee semesters in het buitenland studeren, worden vrijgesteld van inschrijvingsgeld aan de gastuniversiteit en betalen het gewone inschrijvingsgeld aan de Universiteit Antwerpen (inclusief de studiepunten opgenomen in het buitenland). De studieperiode aan de gastuniversiteit wordt, na goedkeuring van het gekozen studiepakket, academisch erkend.

Eén op de vier afgestudeerde rechtenstudenten studeerde minstens één semester aan een buitenlandse of aan een Franstalige Belgische universiteit. De faculteit heeft ongeveer 120 studentenplaatsen aan een 50-tal partneruniversiteiten in 20 landen, waarvan sommigen buiten Europa.
Tijdens de Nederlandstalige masteropleiding zijn volgende opties mogelijk: het tweede semester van het eerste masterjaar, het eerste of het tweede semester van het tweede masterjaar, het volledige tweede masterjaar.
Tijdens de Engelstalige LL.M. opleiding kan je op uitwisseling in het eerste of tweede semester van het tweede masterjaar.

Studenten die geïnteresseerd zijn in een studieverblijf in het buitenland kunnen voor meer informatie terecht op het Studentenportaal: Mijn opleiding > Internationale ervaring > Studeren > Uitwisseling > Faculteit Rechten > Studeren in het buitenland in de Nederlandstalige master.

Studenten die tijdens de Engelstalige master op uitwisseling willen gaan, kunnen terecht op het Engelstalige Studentenportaal: My Education > International experience > Studying > Exchanges > Faculty of Law.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Studeren in het buitenland - Studieprogramma tijdens het academiejaar van uitwisseling
Studeren in het buitenland - Wat is de deadline voor mijn studieprogramma in Antwerpen?
Studeren in het buitenland - Krijg ik een beurs?
Studeren in het buitenland - Moet ik inschrijvingsgeld betalen aan de gastuniversiteit?
Studeren in het buitenland - Hoe stel ik mijn vakkenpakket in het buitenland samen?
Artikel details
Artikel ID: 162
Categorie: Internationalisering
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.8/5.0 (13)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid