Je hebt 2 opeenvolgende academiejaren géén 60% behaald van het aantal opgenomen studiepunten (telkens na de 2e zittijd) of je bent een trajectstarter die bij het begin van het academiejaar een maatregel kreeg opgelegd en géén 60% behaald hebt.
Indien je van mening bent dat er een overmachtssituatie geweest is of andere omstandigheden waardoor je de beoogde 60% niet behaald hebt, kan je steeds een heroverweging aanvragen. Je doet dit via de link die vermeld staat in de mail die je hierover krijgt, binnen een termijn van zeven kalenderdagen te rekenen vanaf de dag die volgt op de verzenddatum van het definitieve bericht over de maatregel die je krijgt na de tweede zittijd.
Jouw dossier wordt zo spoedig mogelijk behandeld door de Studievoortgangscommissie.
De maatregelen rond studievoortgangbewaking worden steeds toegepast zoals deze beschreven staan in het OER en in de Codex Onderwijs Faculteit Rechten.
Wat deze maatregelen zijn, kan je hier terugvinden:
Kanttekening: weigering gekregen in het verleden
Het kan ook zijn dat je in het verleden een weigering gekregen hebt omwille van maatregelen van studievoortgangbewaking. Deze weigering blijft gelden, ook al ben je er een aantal jaar tussenuit geweest.
Wil je opnieuw inschrijven? Dan zal je eerst een toelating moeten vragen aan de Studievoortgangscommissie om de weigering op te heffen. Deze aanvraag wordt in principe enkel goedgekeurd als je voldoet aan de voorwaarden zoals opgelegd in artikel 19.8 van het Onderwijs- en examenreglement: een student van wie de inschrijving in een bepaalde opleiding geweigerd is, kan zich opnieuw inschrijven in dezelfde opleiding als na de weigering tot inschrijving een diploma van het hoger onderwijs werd verworven of na een wachttijd van zes academiejaren. Je kan de aanvraag doen via het digitaal formulier. Een aanvraag is dus enkel zinvol als je aan de voorwaarden voldoet. Zo niet, dan bestaat de kans dat je aanvraag niet wordt goedgekeurd.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid