Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Helpdesk Faculteit FBD > Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Overstap Diergeneeskunde UGent naar UA

Oplossing

Indien je in Gent bent gestart met diergeneeskunde en wil overschakelen naar Antwerpen dan kan dit, maar er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden:

 

-          Diergeneeskunde is een zware studie, zowel in Gent als in Antwerpen. Als de studie in Gent niet wilde vlotten moet je je de vraag stellen of het wel verstandig is om dezelfde studie verder te zetten. Zeker als je al een paar jaar bezig bent, of al heel wat leerkrediet bent verloren, moet je ook alternatieven overwegen.

-           Wil je toch de overstap wagen, lees dat zeker aandachtig deze info:

o   Inschrijven aan de universiteit Antwerpen:

§  Om in te schrijven volg je de standaard procedure zoals beschreven op onze website:  https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/inschrijven/nu-inschrijven/inschrijven-als-nieuwe-student/.

§  Er is echter ook de verplichting om aan de ijkingstoets deel te nemen. Omdat je al diergeneeskunde studeerde kan je daar een uitzondering op vragen. Hoe je dat doet staat hier beschreven: https://www.uantwerpen.be/nl/overuantwerpen/faculteiten/faculteit-fbd/onderwijs/starten-als-student/ijkingstoets/ijkingstoets-diergeneeskunde/.

§  Denk eraan dat er aan inschrijven bepaalde kosten zijn verbonden, die stijgen als je vakken begint op te nemen. Stel dat je bijvoorbeeld in Gent moet stoppen, maar na een intern beroep toch mag verder doen, dan kan je niet zomaar uitschrijven in Antwerpen en al je studiegeld terug vragen. Hoeveel van je studiegeld je kan terug krijgen hangt uiteindelijk af van wanneer je je uitschrijft.

o   Je kan voor de vakken die je in Gent reeds behaalde vrijstellingen vragen in Antwerpen. Maak hiervoor een ticket aan in de helpdesk van de faculteit FBD (https://studhelp.uantwerpen.be/fbd/) en laad daar ineens de bewijzen op van de credits die je in Gent haalde. Let op, er worden enkel vrijstellingen gegeven voor behaalde credits, NIET voor gedelibereerde tekorten

o   Welke opleidingsonderdelen kan je in Antwerpen volgen in je eerste jaar?

§  Je start met het opnemen van alle opleidingsonderdelen van eerste bachelor die je niet vrijgesteld kreeg

·       Indien je voor minstens 40 studiepunten werd vrijgesteld aan eerstejaarsvakken, mag je dit verder aanvullen met tweede bachelorvakken.

·       Indien je nog geen 40 studiepunten aan eerstejaarsvakken kreeg vrijgesteld, dan moet je je beperken tot het verder afwerken van eerste bachelor. Wil je je programma toch verder uitbreiden dat zijn er twee mogelijkheden:

o   Je kan een levensbeschouwelijk korfvak aan je programma toevoegen.

o   Je kan een uitzondering aanvragen om toch een tweede bachelorvak op te mogen nemen, via een ticket in onze helpdesk.

o   Vanaf dat je in Antwerpen inschrijft val je onder ons systeem van studievoortgangsbewaking (https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/voorbereiding-advies-studiekeuze/studieloopbaan/studievoortgangsbewaking/) Omdat je uit dezelfde richting komt, kunnen we ook rekening houden met je scores in je laatste academiejaar in Gent:

§  Haalde je in je laatste jaar in Gent voor minstens 60% van je opgenomen studiepunten een credit, dan start je in Antwerpen met een groene status

§  Haalde je in je laatste jaar in Gent NIET voor minstens 60% van je opgenomen studiepunten een credit, dan start je in Antwerpen met een oranje status. Dat wil zeggen dat als je in je eerste jaar in Antwerpen ook geen 60% van de opgenomen studiepunten haalt, je op rood komt en niet verder kan inschrijven in de diergeneeskunde.

§  Mogelijk geeft onze inschrijvingsdienst je bij inschrijving ineens een oranje status. Als je dat onterecht vindt laat het ons dan weten via onze helpdesk.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik sta onder studievoortgangsbewaking. Wat zijn de gevolgen voor mijn programma?
Instromen als professionele bachelor / HBO
Beginnen in het tweede semester
Ik heb een (zware) tweede zittijd
Ik ben geslaagd voor de toegangsproef geneeskunde, hoe regel ik mijn inschrijving?
Artikel details
Artikel ID: 151
Categorie: Zij-instromers - Vrijstellingen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.3/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid