Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Helpdesk Faculteit FBD > Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Overstap Diergeneeskunde UGent naar UA

Oplossing

Indien je in Gent bent gestart met diergeneeskunde en wil overschakelen naar Antwerpen dan kan dit, maar slechts onder bepaalde voorwaarden:

 

- Indien jouw inschrijving voor het nieuwe academiejaar voor de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent geweigerd werd, dan wordt jouw inschrijving voor deze opleiding ook geweigerd aan de Universiteit Antwerpen. Een eventuele deelname én gunstige rangschikking voor het toelatingsexamen, dat vanaf 2023 zal worden georganiseerd voor deze opleiding, zal niets veranderen aan deze weigering tot inschrijving. 

- Indien jouw inschrijving voor de opleiding Diergeneeskunde aan de UGent niet werd geweigerd, maar je omwille van omstandigheden wenst over te schakelen naar de Universiteit Antwerpen:

  • Wees je ervan bewust dat Diergeneeskunde een zware studie is, zowel in Gent als in Antwerpen. Als de studie in Gent niet wilde vlotten, dan moet je jezelf de vraag stellen of het wel verstandig is om dezelfde studie verder te zetten. Zeker indien je een paar jaar bezig ben of al heel wat leerkrediet hebt verloren, moet je ook alternatieven overwegen.
  • Om in te schrijven volg je de standaard procedure zoals beschreven op onze website: https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/inschrijven/nu-inschrijven/inschrijven-als-nieuwe-student/.
  • Je kan voor de vakken die je in Gent reeds behaalde vrijstellingen vragen in Antwerpen. Maak hiervoor een ticket aan in de helpdesk van de faculteit FBD (https://studhelp.uantwerpen.be/fbd/) en laad daar ineens de bewijzen op van de credits die je in Gent haalde. Let op, er worden enkel vrijstellingen gegeven voor behaalde credits, NIET voor gedelibereerde tekorten.
  • Welke opleidingsonderdelen kan je in Antwerpen volgen in je eerste jaar? Je start met het opnemen van alle opleidingsonderdelen van eerste bachelor die je niet vrijgesteld kreeg. Deze kan je eventueel aanvullen met een aantal vakken van tweede bachelor. Neem hiervoor contact op met de studietrajectbegeleider via de helpdesk van de faculteit FBD. 
  • Vanaf dat je in Antwerpen inschrijft val je onder ons systeem van studievoortgangsbewaking (https://www.uantwerpen.be/nl/studeren/voorbereiding-advies-studiekeuze/studieloopbaan/studievoortgangsbewaking/) Omdat je uit dezelfde richting komt, kunnen we ook rekening houden met je scores in je laatste academiejaar in Gent:
    • Haalde je in je laatste jaar in Gent voor minstens 60% van je opgenomen studiepunten een credit, dan start je in Antwerpen met een groene status
    • Haalde je in je laatste jaar in Gent NIET voor minstens 60% van je opgenomen studiepunten een credit, dan start je in Antwerpen met een oranje status. Dat wil zeggen dat als je in je eerste jaar in Antwerpen ook geen 60% van de opgenomen studiepunten haalt, je op rood komt en niet verder kan inschrijven in de diergeneeskunde.
    • Mogelijk geeft onze inschrijvingsdienst je bij inschrijving ineens een oranje status. Als je dat onterecht vindt laat het ons dan weten via onze helpdesk.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik wil vrijstellingen aanvragen
Instromen als professionele bachelor / HBO
Ik sta onder studievoortgangsbewaking. Wat zijn de gevolgen voor mijn programma?
Ik ben geslaagd voor de toegangsproef geneeskunde, hoe regel ik mijn inschrijving?
Overstap van Biomedische wetenschappen/Farmacie/Biochemie naar Diergeneeskunde
Artikel details
Artikel ID: 151
Categorie: Zij-instromers - Vrijstellingen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.3/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid