Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Helpdesk Faculteit FBD > Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Ik sta onder studievoortgangsbewaking. Wat zijn de gevolgen voor mijn programma?

Oplossing


Je kreeg bericht dat je onder studievoortgangsbewaking stond omdat je vorig jaar niet het veresite aantal studiepunten in credits omzette. Je status werd van groen naar oranje gezet.

Als je in dezelfde studierichting verder gaat volgend academiejaar, dan wordt er verwacht dat je van het programma dat je dan kiest, minstens 60% van de gekozen studiepunten in credits omzet. 

Wat wil dit concreet zeggen? Als je volgend academiejaar een studieprogramma van bijvoorbeeld 50 studiepunten opneemt, dan controleert de faculteit op het einde van dit academiejaar (dus na de tweede zittijd) voor hoeveel vakken je geslaagd bent. Het aantal studiepunten van de vakken waarvoor je geslaagd bent moet dan minstens 6/10 * 50= 30 SP zijn.
Als je bijvoorbeeld voor 40 SP aan vakken kiest, dan moet je voor minstens 24 (= 60% van 40) SP credits halen.

Er wordt je meestal geen grens opgelegd van aantal op te nemen vakken, maar het spreekt vanzelf dat je best geen te groot programma opneemt om jezelf niet te fel onder druk te zetten.

Studenten die uit het eerste bachelorjaar komen kunnen wel een bindende maatregel opgelegd krijgen waarbij het beperken van het studieprogramma een mogelijke maatregel is. Lees dus zeker de mail die je krijgt over je studievoortgang na de tweede zittijd goed na om deze info niet te missen!

Mocht je het eerste jaar echt bijzonder weinig credtis hebben gehaald, besef dan dat de meeste opleidingen nog zwaarder worden in het tweede en derde jaar, en denk ernstig na of heroriënteren niet beter zou zijn.

Als je van studierichting verandert dan start je komend academiejaar terug met een groen licht

Mocht je van oranje naar rood gaan dan mag je dus het academiejaar erna niet meer inschrijven in je studierichting. De blokkering geldt voor minstens zes academiejaren, tenzij je eerder in het hoger onderwijs een ander diploma haalt.

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik heb een (zware) tweede zittijd
Beginnen in het tweede semester
Tot wanneer kan ik mijn studieprogramma voor semester 2 nog aanpassen?
Ik ben geslaagd voor de toegangsproef geneeskunde, hoe regel ik mijn inschrijving?
Overstap Diergeneeskunde UGent naar UA
Artikel details
Artikel ID: 104
Categorie: Knowledgebase
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.5/5.0 (30)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid