Een aanvraag tot vrijstellingen houdt in dat je een gestaafd dossier indient om te bewijzen dat je eerder in een andere opleiding credits behaalde en daardoor de competenties van één of meerdere opleidingsonderdelen reeds beheerst voor je met de nieuwe opleiding start. Jij dient dit als student zelf te bewijzen.
Informatie en afspraken
Volg steeds de lessen tot je de bevestiging krijgt dat de vrijstelling is toegekend. Neem de opleidingsonderdelen waarvoor je vrijstelling vraagt ook op in je studieprogramma. Voor de verwerkingstijd van de dossiers moet rekening gehouden worden met 4 weken, dit kan iets langer zijn in de vakantieperiode. Dossiers worden bekrachtigd door de Onderwijscommissie ALO.
Als je vrijgesteld wordt van een opleidingsonderdeel krijg je geen cijfer en dus ook geen creditbewijs voor dat opleidingsonderdeel. Wie wordt vrijgesteld voor meer dan de helft van de studiepunten van een programma kan geen graad van verdienste toegekend krijgen.
De vrijstellingen worden na goedkeuring ingevoerd door het opleidingssecretariaat. Neem daarom contact op met het opleidingssecretariaat wanneer je bericht krijgt dat de vrijstellingsaanvraag is goedgekeurd zodat met dit kan aanpassen in SisA.
Je hoeft nog niet officieel ingeschreven te zijn in de opleiding om de vrijstelling te kunnen aanvragen.
Er worden enkel vrijstellingen voor volledige opleidingsonderdelen toegekend, deelvrijstellingen zijn niet mogelijk.
Hoe vraag je een vrijstelling aan?
Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van:
Gelieve de noodzakelijk bewijsstukken toe te voegen (diploma met supplementen met resultaten, ECTS-fiches (vakbeschrijvingen) en studiepunten van de afgelegde vakken). Anders kan je aanvraag niet worden behandeld.
Deadline: eerste semester en jaarvakken: aanvragen tot 1 oktober; tweede semester 14 februari. Enkel tijdig ingediende en volledige dossiers worden behandeld.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid