Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Inschrijving - Ik heb een diploma Master Rechten uit het buitenland. Hoe kan ik een studie aanvangen of verderzetten in Belgie?

Oplossing

Buitenlandse rechtendiploma's kunnen in regel slechts gedeeltelijk worden gelijkwaardig verklaard met de graad van Master in de Rechten uitgereikt in de Vlaamse gemeenschap. Het buitenlandse studieprogramma wijkt inzake nationale wetgeving fundamenteel af van de Vlaamse juridische opleiding. Om de beoogde gelijkwaardigheid en het diploma van master in de rechten te bekomen, zal je nog een aantal opleidingsonderdelen moeten volgen aan de Universiteit Antwerpen. Voor informatie over de administratieve inschrijvingsvoorwaarden, kan je terecht bij mevrouw Chloé De Buck van de centrale studentenadministratie - dienst internationale inschrijvingen. Daar moet je dan een aantal documenten indienen. Vervolgens zal, na overleg met de faculteit Rechten, de Universiteit Antwerpen autonoom beslissen over welke opleidingsonderdelen je met goed gevolg bijkomende examens moet afleggen. Vragen over dit toegekende programma kan je voorleggen aan de studietrajectbegeleider via de helpdesk Rechten. Zie ook het overzicht van nog te volgen opleidingsonderdelen in de UDB Codex.

Kandidaten met een Nederlands diploma, nemen rechtstreeks contact op met de studietrajectbegeleider via de helpdesk Rechten.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Inschrijving - Ik heb mijn bachelordiploma in de rechten behaald aan een andere Belgische rechtsfaculteit. Hoe ziet mijn masterprogramma in Antwerpen er dan uit?
Studieprogramma - Welke Engelstalige keuzevakken kan ik opnemen?
Studieprogramma - Kan ik een opleidingsonderdeel kiezen buiten het modeltraject?
Inschrijving - Kan ik mij inschrijven voor verschillende opleidingen binnen eenzelfde academiejaar?
Studieprogramma - Wat is een geindividualiseerd traject (GT)?
Artikel details
Artikel ID: 195
Categorie: Inschrijvingen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 5.0/5.0 (7)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid