Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


ERASMUS - Wat is ERASMUS BELGICA?

Oplossing

Erasmus Belgica is een samenwerking tussen de Vlaamse, Franstalige en Duitstalige Gemeenschap van België met de bedoeling de mobiliteit en de samenwerking tussen de gemeenschappen te bevor­deren. Studenten uit het hoger onderwijs kunnen gedurende minimum 3 en maximum 12 maanden een deel van hun studies afleggen in een andere gemeenschap. Dit biedt hen de gelegenheid om een taal- en cultuurbad te nemen in eigen land.  

 

De Faculteit Rechten heeft in het kader van Erasmus Belgica samenwerkingsverbanden aangegaan met Franstalige Belgische universiteiten in Luik, Louvain-la-Neuve en Namen.

 

 

De aanvraag- en selectieprocedure is dezelfde als voor het Erasmus programma. Meer info op Blackboard: Internationaal > Studeren in het buitenland.

 

Tijdens de eerste of de tweede week van december organiseert de faculteit een informatievergadering rond studeren in het buitenland (of aan een Franstalige Belgische universiteit) voor mobiliteit tijdens het daaropvolgende academiejaar. Deze informatiesessie is complementair aan de algemene informatiesessies van de dienst Internationale Samenwerking, die in dezelfde periode doorgaan. Studenten kandideren online met een deadline eind februari. De selectie en toekenning van de bestemming vindt plaats eind maart.

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen ERASMUS - Wat houdt ERASMUS in, binnen de Rechtenopleiding?
ERASMUS - Hoe maak ik een learning agreement op in Mobility Online?
ERASMUS - Studieprogramma aan de UAntwerpen tijdens het academiejaar van uitwisseling
Artikel details
Artikel ID: 161
Categorie: Internationalisering
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (5)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid