Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Werkstudenten - Hoe verkrijg ik een attest voor het Vlaamse Opleidingsverlof (VOV)?

Oplossing

Voor het Vlaamse Opleidingsverlof (VOV) worden er geen aparte attesten uitgereikt. Hiervoor kan je via je SisA selfservice, na betaling van het studiegeld, een studiebewijs bekomen en overmaken aan je werkgever.

Op het studiebewijs staan indien van toepassing alle gegevens die gevraagd worden door het departement WSE in het kader van het VOV: je rijksregisternummer, het instellingsnummer van de Universiteit Antwerpen (een KBO is niet van toepassing) en ook, achter de afkorting VOV, de code waarmee je de opleiding* kan terugvinden in de Vlaamse opleidingsdatabank (VOD).
Opgelet, dit is een nummer dat afkomstig is van de Databank Hoger Onderwijs (DHO) maar volgens afspraak ook geldig is voor het Vlaamse opleidingsverlof.  Met dit nummer kan het soms voorkomen dat er 2 opleidingen in de VOD worden getoond maar natuurlijk is enkel de opleiding van de Universiteit Antwerpen correct.

De rapportering naar het VOV betreffende je deelname aan de examens gebeurt automatisch vanuit de instelling naar de Databank Hoger Onderwijs.  Hiervoor worden er geen attesten uitgereikt en dit moet ook nergens op een attest vermeld staan.

Belangrijke opmerking ivm de postgraduaten: Voor de postgraduaatopleidingen bestaat er spijtig genoeg geen uniek nummer in de DHO waardoor de code voor het VOV niet automatisch kan verschijnen op het studiebewijs. Ofwel moet je contact opnemen met de organisator van de postgraduaatopleiding voor een attest waarop het ODB nummer vermeld wordt ofwel zoek je je postgraduaatsopleiding op in de VOD en druk je de fiche af waarop het ODB nummer staat.  Dit kan je dan aan je studiebewijs toevoegen.
Ook je deelname aan de examens wordt niet via de DHO aan de Vlaamse overheid gerapporteerd.  De organisator van het postgraduaat moet zelf de deelname aan de examens rapporteren via het loket van het departement Werk en Sociale Economie (WSE).  Informeer de organisator van je postgraduaat dus tijdig als je gebruik maakt van het VOV.

*de schakelprogramma's, voorbereidingsprogramma's, specifieke lerarenopleidingen en creditcontracten hebben telkens slechts één code en worden in de VOD niet verder uitgesplitst.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hulp - Waar vind ik een attest voor openbaar vervoer?
Studeren in het buitenland - Waar vind ik informatie over zomerscholen en winterscholen?
Helpdesk - Welke helpdesk gebruik je in welke situatie?
Leerkrediet - Waar vind ik meer informatie over leerkrediet?
Artikel details
Artikel ID: 164
Categorie: Werkstudenten
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.7/5.0 (21)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid