Als je ziek bent, één van je naasten overleden is of als je moet werken, kan je in aanmerking komen voor een inhaalexamen.
Je doet een melding via de Helpdesk Rechten en volgt volgende stappen:
STAP 1: je noteert bij het onderwerp: "(reden van de overmacht) voor examen (naam opleidingsonderdeel)"
STAP 2: in het bericht noteer je nogmaals welk(e) examen(s)/opleidingsonderde(e)l(en) je niet kan meedoen wegens ziekte of andere overmachtssituatie (vb. overlijden van een naast familielid, werkgeversattest).
STAP 3: je voegt het bewijsstuk toe aan je bericht (het heeft geen zin om eerder al een bericht te sturen. Je stuurt pas je bericht als je het bewijsstuk hebt)
STAP 4: je krijgt een bevestigingsmail via de Helpdesk
STAP 5: als je in aanmerking komt, zoekt de facultaire studentenadministratie indien mogelijk, een andere datum waarop je je examen kan afleggen. Je krijgt tijdig bericht over het inhaalexamen. Dit zal je ontvangen via je UA-mailadres. Het inhaalexamen wordt gepland conform de richtlijnen over de inhaalexamens.
OPGELET!! Het attest moet uiterlijk één werkdag na het examen doorgestuurd zijn via Helpdesk Rechten.
Welke attesten worden niet aanvaard?
1. Een dixitattest. Dit is een door een arts opgesteld attest dat louter en alleen gebaseerd is op de verklaring van diegene op wie het attest betrekking heeft en niet op een diagnose na een onderzoek van de arts.
2. Een postfactumattest. Dit is een attest dat werd geschreven ná de examendag maar betrekking zou hebben op de ziekte of het ongeval op de examendag zelf en waarbij de medische toestand bijgevolg niet op de examendag zelf of vroeger werd vastgesteld.
Aandachtspunten
- Het attest moet uiterlijk één werkdag na het examen doorgestuurd zijn via Helpdesk Rechten. Je moet je attest niet fysiek binnenbrengen op de facultaire studentenadministratie.
- Wil je om een andere reden dan ziekte, overlijden van een naaste, professionele redenen overmacht inroepen, dan neem je contact op met de ombudspersonen. Je kan hen bereiken via ombuds.rechten@uantwerpen.be
- Enkel de facultaire studentenadministratie en de ombudspersonen zijn bevoegd je examenregeling aan te passen en zij verwittigen de professoren. Val er dus de prof zelf niet mee lastig; hij/zij zal je toch doorverwijzen.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid