Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studeren in het buitenland - Waar vind ik informatie over zomerscholen en winterscholen?

Oplossing

Informatie over de academische erkenning van zomerscholen (en winterscholen) kan je vinden op het Studentenportaal: Dashboard > Mijn opleiding > Internationale ervaring > Korte internationale mobiliteit > Zomer- en winterscholen Studentenportaal Universiteit Antwerpen (uantwerpen.be)

Je vindt er ook een overzicht van zomerscholen die interessant kunnen zijn voor studenten Rechten, zonder dat de faculteit zich uitspreekt over de kwaliteit van deze opleidingen. Het overzicht wordt aangevuld naargelang er informatie over zomerscholen binnenkomt. Informatie over zomerscholen komt meestal in het voorjaar, het is dus raadzaam deze pagina regelmatig na te kijken als je interesse hebt in het volgen van een zomerschool.

Er bestaan voor deelname aan zomerscholen geen centrale financieringskanalen zoals het geval is bij Erasmus uitwisseling. Je bekostigt als student dus zelf je deelname. Er zijn wel grote verschillen tussen tarieven en kosten, dus doe grondig onderzoek op voorhand. Kijk bijvoorbeeld zeker na wat is inbegrepen in het inschrijvingsbedrag, zoals huisvesting, lunch, diner, sociale activiteiten...

Het is mogelijk om je deelname aan een zomerschool te laten erkennen ten belope van 3 studiepunten. Hiervoor moet je ten laatste op 31 mei 2024 een aanvraag indienen. Het reglement en het aanvraagformulier kan je eveneens op de desbetreffende pagina op het Studentenportaal vinden. Let wel, de academische erkenning van een zomerschool staat los van je inschrijving (en betaling) voor die zomerschool.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Studeren in het buitenland - Krijg ik een beurs?
Artikel details
Artikel ID: 163
Categorie: Internationalisering
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.6/5.0 (5)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid