In bepaalde gevallen kan je voor een opleidingsonderdeel een vrijstelling aanvragen. Als je vrijgesteld wordt voor een opleidingsonderdeel moet je dit onderdeel niet volgen om je diploma te behalen. Je moet dus ook geen examen afleggen. Je krijgt er dan ook geen creditbewijs voor. Een vrijstelling wordt vermeld op je diplomasupplement en telt niet mee voor je graad van verdienste.
Je kan vrijstellingen aanvragen op basis van:
werk- of andere praktijkervaring: volg de EVC-procedure
Creditbewijzen, getuigschriften en andere studiebewijzen die je in een vorige opleiding behaald hebt: volg de EVK-procedure van je faculteit.
Eerder Verworven Kwalificatie
EVK staat voor 'eerder verworven kwalificatie'. Een EVK geeft geen automatisch recht op vrijstelling(en). Op basis van de bewijsstukken die je aanlevert, vergelijkt de faculteit de EVK met het te volgen opleidingsonderdeel.Als je aanvraag voor vrijstelling(en) wordt goedgekeurd, krijg je een e-mail toegestuurd.
Hoe vraag je vrijstellingen aan bij de faculteit?
Vul het webformulier 'Vrijstellingen' in voor de deadline en geef één op één aan welke vrijstellingen je aanvraagt op basis van welk eerder verworven opleidingsonderdeel. Indien je meer dan 4 vrijstellingen aanvraagt, vul je meerdere formulieren in. Vergeet geen documenten toe te voegen waarmee je je aanvraag staaft (diplomasupplement/cijferlijsten/vakbeschrijving, etc.).
Studenten in een schakelprogramma Taal-en Letterkunde met een vooropleiding secundair onderwijsStudenten in het schakelprogramma Taal- en Letterkunde met een vooropleiding secundair onderwijs krijgen, afhankelijk van hun talencombinatie en behaalde onderwijsvakken, een aantal standaardvrijstellingen toegekend.
Informeer hiernaar bij je studietrajectbegeleider Hilde Van Dender door via de helpdesk een ticket in te dienen.
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid