Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Document: Ik wens als ouder informatie over de inschrijving van mijn zoon/dochter.

Oplossing

Wegens de privacywetgeving (Algemene Verordening voor Gegevensbescherming (AVG)) kan de instelling geen gegevens over de student aan derden verstrekken. Dit betekent dat wij ook geen informatie mogen meedelen aan ouders.

Ouders die vaststellen dat ze geen kinderbijslag of studietoelage meer ontvangen terwijl ze dit wel verwachten, contacteren soms de studentenadministratie omdat ze denken dat er een administratief probleem is.  Dit is echter zelden het geval. Vaak is het zo dat zoon of dochter niet of voor onvoldoende studiepunten is ingeschreven (meestal als gevolg van een weigering omwille van onvoldoende studievoortgang of een tekort aan leerkrediet) en durven ze dit niet te vertellen aan de ouders.

Log ingeval van twijfel, samen met zoon of dochter, in op http://sisastudent.uantwerpen.be en bekijk de administratieve situatie, o.a. aan de hand van de cijferlijst of de status van de inschrijving. Inloggen kan vanaf elke computer met internetverbinding en elke ingeschreven student beschikt over een studentenaccount.  Ook studenten die tijdens het lopende academiejaar uitgeschreven zijn, kunnen hun gegevens van het lopende academiejaar nog bekijken. 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Herinschrijving: mijn herinschrijving werd verwerkt door de centrale studentenadministratie. Nadien beslist de faculteit dat ik niet mag inschrijven (vb wegens studievoortgangsbewaking). Kan ik mijn herinschrijving nog annuleren?
Artikel details
Artikel ID: 407
Categorie: Documenten (studiebewijzen, studentenkaart, accountgegevens)
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (6)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid