Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Document: Hoe bekom ik een studiebewijs voor het Vlaamse Opleidingsverlof (VOV)?

Oplossing

Voor het Vlaamse Opleidingsverlof worden er geen aparte attesten uitgereikt. Hiervoor kan je via je SisA selfservice, na betaling van het studiegeld, een studiebewijs bekomen.

Je moet na het downloaden van het formulier via de Vlaamse Opleidingsdatabank het registratienummer (ODB nr) van de opleiding die je volgt opzoeken* en dit extra op het formulier vermelden.  Je kan ook de fiche van de desbetreffende opleiding met het nummer uit de opleidingsdatabank afdrukken en samen met het studiebewijs aan je werkgever bezorgen.  Dit is een correcte werkwijze die afgesproken werd met het departement Werk en Sociale Economie voor het hoger onderwijs tijdens het academiejaar 2019-2020.

Op het studiebewijs staat ook het instellingsnummer van de Universiteit Antwerpen (een KBO is niet van toepassing).

Deze documenten (studiebewijs en fiche) kan je dan aan je werkgever bezorgen.

De rapportering naar het VOV betreffende je deelname aan de examens gebeurt automatisch vanuit de instelling naar de Databank Hoger Onderwijs.  Hiervoor worden er geen attesten uitgereikt en dit moet ook nergens op en attest vermeld staan.

*speciale programma's:

  • schakelprogramma's: zoek op schakelprogramma en kies dan Schakelprogramma - Universiteit Antwerpen
  • voorbereidingsprogramma's: zoek op voorbereidingsprogramma en kies dan Voorbereidingsprogramma - Universiteit Antwerpen
  • creditcontract: zoek op creditcontract en kies dan Creditcontracten hoger onderwijs
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Document: Ik wens een studiebewijs om mij in te schrijven aan een andere hoger onderwijsinstelling in Vlaanderen.
Document: Hoe bekom ik een studiebewijs/attest?
Document: Ik ben een student uit Nederland. Ik moet voor de DUO een formulier laten invullen of een studiebewijs hebben.
Inschrijving: Nederlandse studenten en studiefinanciering
Persoonsgegevens: Ik ben buitenlander maar ik zie toch een Belgisch nationaal nummer in mijn persoonsgegevens staan. Kan dit?
Artikel details
Artikel ID: 391
Categorie: Documenten (studiebewijzen, studentenkaart, accountgegevens)
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.7/5.0 (6)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid