Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Inschrijving: Nederlandse studenten en studiefinanciering

Oplossing

Nederlanders die in Vlaanderen studeren kunnen ook in aanmerking komen voor de Nederlandse studiefinanciering.  Voor meer informatie moet je steeds contact opnemen met de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO).

DUO controleert de inschrijving van Nederlandse studenten via informatie die ze bekomt uit de Databank Hoger Onderwijs van de Vlaamse overheid. Je moet dus zelf geen studiegegevens aan DUO bezorgen.

Om als student in het buitenland in aanmerking te komen voor studiefinanciering in Nederland moet je ingeschreven zijn voor een bachelor- of een masteropleiding voor minstens 30 effectief opgenomen studiepunten.  Een inschrijving voor een schakelprogramma of een voorbereidingsprogramma in Vlaanderen, zelfs voor 30 studiepunten, geeft nooit recht op studiefinanciering in Nederland.  Inschrijven voor een bacheloropleiding als vervanging van of in combinatie met een schakel- of voorbereidingsprogramma is niet mogelijk.

Krijg je in Nederland studiefinanciering voor een studie in het buitenland, dan krijg je automatisch een OV-vergoeding in plaats van een studentenreisproduct. Wens je toch een studentenreisproduct dan moet je dit  speciaal aanvragen via de website van DUO.

Mocht je uitzonderlijk in Vlaanderen een studietoelage krijgen, bestaat er geen recht op Nederlandse studiefinanciering. Je moet dan kiezen. Allebei is niet mogelijk.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Herinschrijving: Ik heb me in de aanvraag alleen (her)ingeschreven voor de master maar ik moet mijn bachelor of schakel- of voorbereidingsprogramma nog afwerken.
Document: Ik wens attesten voor het groeipakket (kinderbijslag) of de dienst Studietoelage in Vlaanderen.
Document: Hoe bekom ik een studiebewijs voor het Vlaamse Opleidingsverlof (VOV)?
Studiegeld: In Nederland moet ik voor een extra diploma extra collegegeld betalen. Is dit ook het geval in Vlaanderen?
Studiegeld: Ik wens het studiegeld gespreid te betalen.
Artikel details
Artikel ID: 339
Categorie: Inschrijven en uitschrijven voor je opleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.6/5.0 (17)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid