Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Helpdesk Faculteit FBD > Helpdesk Faculteit Farmaceutische, Biomedische en Diergeneeskundige Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Ik kies enkel vakken uit 1 jaar en toch zie ik roosteroverlap in mijn weekrooster

Oplossing

Normaalgezien zou je bij het kiezen van opleidingsonderdelen uit één en hetzelfde jaar geen overlap mogen zien. Nochtans zal je door SisA mogelijk wel voor overlap worden gewaarschuwd. 

Er zijn een aantal redenen waardoor je bij het kiezen van vakken uit één en hetzelfde jaar roosteroverlap zal zien:

- Als je voor een vak inschrijft in SisA, schrijf je ineens in voor alle practicumsessies van dit vak. De grote groep wordt later onderverdeeld in kleinere groepjes en die krijgen vaak gelijktijdig verschillende practica. Het is pas later dat je van de assistenten te horen zal krijgen in welke groep je voor welk practicum zit. SisA controleert dus alle practica, en dit levert automatisch tijdsconflicten op. Je mag deze echter negeren en gewoon inschrijven.

- In het eerste jaar Biochemie zijn er een aantal vakken (zoals wiskunde) waar de lessen worden opgesplitst in een blok voor Biochemie, Chemie, en Bio-ingenieurs. Je kan dit in je weekrooster zien doordat er bij deze lessen een extra vermelding is van bijvoorbeeld 1BBIR (1e Bachelor Bio-ingenieur). Je ziet de lessen voor de Bio-ingenieurs en Chemie ook in je rooster, en als ze gelijktijdig zijn met een andere les voor de Biochemie, zal SisA dit als overlap beschouwen. Ook deze overlap mag je negeren.

- De lessen van het tweede semester zijn nog niet volledig geroosterd, maar je kan in je selfservice al wel zien wat wij roosteren. Als er hier overlap is, mag je ervan uitgaan dat deze gaandeweg zal worden weggewerkt.

 

 

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen SisA waarschuwt me voor roosterconflict terwijl ik me enkel voor vakken van één jaar probeer in te schrijven. Hoe kan dit?
Hoe weet ik in welke practicumgroep ik zit, en kan ik wisselen van groep?
Tot wanneer kan ik mijn studieprogramma voor semester 2 nog aanpassen?
Ik haalde een credit voor een vak, maar in mijn modeltraject zegt SisA dat ik dit nog niet haalde
Instromen als professionele bachelor / HBO
Artikel details
Artikel ID: 88
Categorie: Studieprogramma
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (30)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid