Universiteit Antwerpen Universiteit Antwerpen - Centrum WeST
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Centrum WeST > Universiteit Antwerpen - Centrum WeST > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Kan ik deeltijds studeren?

Oplossing

Niet iedereen start een universitaire opleiding volgens de vaakst gevolgde weg, nl. in het eerste jaar van een bacheloropleiding. Veel studenten hebben al een eerdere opleiding achter de rug en kunnen genieten van vrijstellingen. Andere studenten willen werken en studeren combineren en zoeken hoe dit het best valt te organiseren. 

Door het flexibiliseringsdecreet krijgen studenten die studie en werk combineren toch de kans om een (bijkomend) diploma hoger onderwijs te behalen:

  • Modeltrajecten zijn vooraf uitgestippelde studieprogramma’s voor een opleiding. Een voltijds modeltraject bevat tussen 54 en 66 studiepunten (SP) per academiejaar. Een bacheloropleiding van 180 studiepunten wordt zo gespreid over drie academiejaren waarin een student voltijds studeert.
  • Elk studieprogramma dat afwijkt van een modeltraject is een geïndividualiseerd traject. Je kan er zelf voor kiezen om af te wijken van het modeltraject door slechts enkele opleidingsonderdelen per academiejaar op te nemen.
  • Het is dus niet noodzakelijk om een volledig studieprogramma (60 SP) op te nemen per academiejaar. Je kan je studies spreiden over een langere periode door je studietempo aan te passen en minder studiepunten op te nemen per academiejaar. 
  • Wie zich voor een nieuwe bacheloropleiding inschrijft, moet wel rekening houden met het startpakket. Dat is een standaard vakkenpakket dat door de faculteit wordt vastgelegd en iedere student verplicht opneemt. Voor werkstudenten zijn kleinere startpakketten mogelijk, waarvoor een aanvraag moet worden ingediend.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wat is een startpakket?
Wat is een ‘werkstudent’ aan de UAntwerpen?
Wat is studievoortgangsbewaking?
Kom ik in aanmerking voor tijdskrediet?
Kom ik in aanmerking voor zorgkrediet?
Artikel details
Artikel ID: 98
Categorie: Werkstudententrajecten en blended leren
Datum toegevoegd: 2015-02-23 11:27:48
Aantal bekeken: 743
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.2/5.0 (10)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid