Universiteit Antwerpen Universiteit Antwerpen - Centrum WeST
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Centrum WeST > Universiteit Antwerpen - Centrum WeST > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Kom ik in aanmerking voor tijdskrediet?

Oplossing

Tijdskrediet voor privé- en non-profitsector

Als je in de privé- of non-profitsector werkt, kan je je loopbaan onderbreken om (opnieuw) te gaan studeren door tijdskrediet op te nemen. Een (erkende) opleiding volgen is een geldig ‘motief’ om tijdskrediet op te nemen. Je moet ingeschreven zijn voor minstens 27 studiepunten per jaar of 9 studiepunten per schooltrimester of per ononderbroken periode van 3 maanden. Bovendien moet je minstens 2 jaar bij dezelfde werkgever werken (tenzij het tijdskrediet volgt op ouderschapsverlof). Zowel voltijds als deeltijds (1/2 of 1/5) tijdskrediet zijn mogelijk. De duur is beperkt tot maximaal 36 maanden.

Tijdskrediet is geen absoluut recht. Als het bedrijf waar je werkt maximum 10 werknemers telt, heb je toestemming van je werkgever nodig. Telt het bedrijf meer dan 10 werknemers, dan is tijdskrediet wel een recht, maar kan je werkgever in bepaalde gevallen de begindatum van het tijdskrediet uitstellen.

Als je tijdskrediet opneemt, kan je een maandelijkse onderbrekingsuitkering van de RVA aanvragen. In sommige gevallen betaalt de Vlaamse overheid een aanmoedigingspremie bovenop de uitkering. Toch ben je, als je tijdskrediet wil opnemen, het best bereid om tijdelijk minder te verdienen.

Tijdskrediet vraag je aan bij je werkgever en een onderbrekingsuitkering bij de RVA. Voor de uitkering gelden bijkomende toekenningsvoorwaarden. De specifieke aanvraagprocedures, formulieren en deadlines vind je op www.rva.be

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Voor welke financiƫle en sociale voorzieningen kom ik in aanmerking?
Kom ik in aanmerking voor zorgkrediet?
Wat is het Vlaams opleidingsverlof?
Kan ik deeltijds studeren?
Artikel details
Artikel ID: 134
Categorie: Tijdskrediet en zorgkrediet
Datum toegevoegd: 2015-02-23 15:44:56
Aantal bekeken: 422
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.0/5.0 (4)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid