Universiteit Antwerpen Helpdesk Ontwerpwetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk OW > Helpdesk Ontwerpwetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Wie kan een vrijstelling verkrijgen en hoe kan ik dat aanvragen?

Oplossing

 

Als je al eerder aan een universiteit of hogeschool hebt gestudeerd en credits hebt behaald, dan kan je in aanmerking komen voor een vrijstelling (Eerder Verworven Kwalificaties - EVK). De inhoud/aantal studiepunten van het opleidingsonderdeel waarvoor je een credit hebt behaald in een vorige opleiding en deze van het opleidingsonderdeel waarvoor je een vrijstelling wil aanvragen, moeten grotendeels overeenkomen.

Voor een aanvraag van vrijstellingen vul je het online-formulier aanvraag vrijstelling in. In bijlage kan je ook richtlijnen terugvinden die je helpen bij het correct invullen van het formulier. Raadpleeg deze zeker!

Vrijstellingen kunnen worden aangevraagd tem de tweede vrijdag van het academiejaar. Studenten die nadien zijn ingeschreven, kunnen enkel nog vrijstellingen aanvragen voor opleidingsonderdelen van het 2e semester en dit tot uiterlijk 14 februari. Er wordt rekening gehouden met de datum van inschrijving in de opleiding en niet met de datum van samenstelling van het studieprogramma!

Je kan ook een aanvraag vrijstellingen indienen, zonder dat je al bent ingeschreven aan de UAntwerpen. Je kan je inschrijving laten afhangen van de beslissing over je vrijstellingsdossier. Hierbij is het wel belangrijk dat je jouw dossier tijdig indient.

 

Studenten die vrijstellingen willen aanvragen obv Eerder Verworven Competenties (EVC)/werkervaring, kunnen voor meer informatie terecht op deze website.

 

Bijlagen:
2023-2024-Richtlijnen-bij-aanvraag-vrijstellingen-FOW.pdf 2023-2024-Richtlijnen-bij-aanvraag-vrijstellingen-FOW.pdf

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Een opleidingsonderdeel waarvoor een credit werd behaald, verschijnt tijdens de samenstelling van mijn studieprogramma niet in het modeltraject of mijn vereisten in SisA.
Wat is de studievoortgangsbewaking?
Ik wil een inschrijving in een creditcontract of examencontract. Wat moet ik doen?
Inschrijven voor een deeltijds startpakket
Ik voldoe met mijn bachelordiploma niet aan de rechtstreekse toelatingsvoorwaarden om te starten in het schakelprogramma. Kan ik toch starten?
Artikel details
Artikel ID: 94
Categorie: Studieprogramma samenstellen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.5/5.0 (22)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid