Studievoortgangsbewaking is een instrument van de overheid/de faculteit om toe te kijken of je voldoende voortgang maakt in je studie en of je jouw diploma binnen een redelijk termijn zal behalen.
Algemene richtlijn UAntwerpen:
Het algemeen uitgangspunt is dat je elk jaar minstens 60% van je ingeschreven studiepunten moet behalen. Als je de eerste keer geen 60% haalt, dan moet je bij een nieuwe inschrijving voor dezelfde opleiding minstens 60% van je studiepunten van die opleiding behalen. Wanneer je binnen dezelfde opleiding twee academiejaren minder dan 60% behaalt, dan wordt een inschrijving voor dezelfde opleiding (bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma, master) niet meer toegelaten. Je hebt er dus alle belang bij om te slagen voor de vakken waarvoor je inschrijft of om minder vakken op te nemen. Kandidaat-studenten kunnen na inschrijving dezelfde bindende voorwaarde opgelegd krijgen op basis van hun studieverleden aan andere instellingen.
Indien een student die zich voor de eerste keer inschrijft voor een bacheloropleiding/schakelprogramma aan de UAntwerpen, na de eerste inschrijving minder dan 30% van de studiepunten van zijn/haar studieprogramma heeft verworven, dan kan hij/zij enkel opnieuw inschrijven voor dezelfde opleiding na een voorafgaand gesprek met de studietrajectbegeleider en/of een andere door de faculteit aangeduide studiebegeleider. Het gesprek kan pas plaatsvinden indien de student bij de aanvraag van het gesprek een schriftelijke reflectie indient. De onderwijsraad bepaalt de minimale inhoud en het format van de reflectie en het gesprek.
Facultaire richtlijnen:
1. voor alle studenten: studenten die geen 60% van hun ingeschreven studiepunten hebben verworven, mogen bij hun eerstvolgende inschrijving voor dezelfde opleiding maximum 45 studiepunten opnemen
2. voor studenten 1e bachelor, bovenop richtlijn 1: studenten die nog geen 50% van het modelprogramma van 1e bachelor hebben behaald, mogen bij hun eerstvolgende inschrijving voor dezelfde opleiding enkel inschrijven voor opleidingsonderdelen van de 1e bachelor
« Ga terug
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid