Universiteit Antwerpen Helpdesk Ontwerpwetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk OW > Helpdesk Ontwerpwetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Wat is de studievoortgangsbewaking?

Oplossing

Studievoortgangsbewaking is een instrument van de overheid/de faculteit om toe te kijken of je voldoende voortgang maakt in je studie en of je jouw diploma binnen een redelijk termijn zal behalen.

Algemene richtlijn UAntwerpen (niet voor studenten die hun startpakket nog moeten afronden)

 

Het algemeen uitgangspunt is dat je elk jaar minstens 60% van je ingeschreven studiepunten moet behalen. Indien je na één academiejaar minder dan 60% van de studiepunten van je studieprogramma hebt verworven, dan krijg je bij de eerstvolgende inschrijving voor dezelfde opleiding of voor sterk verwante opleidingen volgende bindende voorwaarde opgelegd.  Je verdere inschrijving in dezelfde opleiding (bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma, master) wordt geweigerd indien je in elk van twee voorafgaande academiejaren voor die opleiding of dat programma was ingeschreven en daarin telkens minder dan 60% van de studiepunten van jouw programma hebt verworven. Je hebt er dus alle belang bij om te slagen voor de vakken waarvoor je inschrijft of om minder vakken op te nemen. Kandidaat-studenten kunnen na inschrijving dezelfde bindende voorwaarde opgelegd krijgen op basis van hun studieverleden aan andere instellingen.

 

 

Facultaire richtlijnen:

1. voor alle studenten: studenten die geen 60% van hun ingeschreven studiepunten hebben verworven, mogen bij hun eerstvolgende inschrijving voor dezelfde opleiding maximum 45 studiepunten opnemen

 

 

Richtlijn voor studenten die hun startpakket nog moeten afronden:

Studenten die na één academiejaar in het betrokken startpakket niet voldoen aan de pre-deliberatievoorwaarden, krijgen nog één academiejaar om hun startpakket verder af te werken. Zij moeten terug inschrijven voor alle opleidingsonderdelen van hun startpakket waarvoor ze geen credit hebben verworven. Worden zij na dat jaar niet gepredelibereerd, dan worden ze geweigerd tot verdere inschrijving in de opleiding.

Bij studenten die na één academiejaar in het betrokken startpakket niet voldoen aan de pre-deliberatievoorwaarden en die een studierendement hebben < 30% wordt het studieprogramma steeds beperkt tot 45 studiepunten, behalve wanneer er nog meer dan 45 studiepunten van het startpakket moeten worden hernomen omdat daarvoor geen credit werd behaald. 

 

 Informatie over de studievoortgangsbewaking staat ook op de website.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Inschrijven voor een deeltijds startpakket
Wie kan een vrijstelling verkrijgen en hoe kan ik dat aanvragen?
Een opleidingsonderdeel waarvoor een credit werd behaald, verschijnt tijdens de samenstelling van mijn studieprogramma niet in het modeltraject of mijn vereisten in SisA.
Ik wil een studieprogramma van meer dan 72 studiepunten aanvragen. Is dat mogelijk?
Krijg je een foutmelding bij het inschrijven op opleidingsonderdelen in SisA
Artikel details
Artikel ID: 98
Categorie: Studietrajectbegeleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.2/5.0 (16)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid