Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Leerkrediet: Verlies ik leerkrediet indien ik niet deelneem aan de examens?

Oplossing

Vanaf je inschrijving voor opleidingsonderdelen in een bachelor- of masteropleiding via een diplomacontract of via een creditcontract zijn je studiepunten voor het leerkrediet opgenomen.  Enkel door het slagen voor het examen van het opleidingsonderdeel kan je het leerkrediet terug recupereren.  Niet deelnemen aan het examen of niet slagen voor het examen heeft hetzelfde effect op het leerkrediet: het blijft opgenomen.

Enkel wanneer je je tijdig voor het opleidingsonderdeel uitschrijft (d.i. 31 oktober voor 1ste semester en jaaropleidingsonderdelen en 28 februari voor 2de semester opleidingsonderdelen) kan je nog het leerkrediet terugkrijgen zonder deel te nemen aan de examens.  Hou er wel rekening mee dat die studiepunten dan ook niet meer opgenomen zijn voor de kinderbijslag en de studietoelage.  Wanneer je daardoor minder dan 27 studiepunten opneemt en niet in een diplomajaar zit verlies je je kinderbijslag en je studietoelage.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Leerkrediet: Ik heb geen leerkrediet meer. Kan ik nog inschrijven?
Leerkrediet: Ik heb nog maar een beperkt leerkrediet. Kan ik nog inschrijven voor een volledige opleiding?
Leerkrediet: Waar vind ik informatie over het leerkrediet?
Handleiding: Ik wil afstuderen in februari. Hoe vraag ik dit aan?
Inschrijving: Ik zal mijn diploma halen via de Examencommissie van de Vlaamse Gemeenschap. Kan ik al inschrijven in een opleiding?
Artikel details
Artikel ID: 173
Categorie: Leerkrediet
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.3/5.0 (18)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid