Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Wat is studievoortgangsbewaking?

Oplossing

Als je na één academiejaar niet ten minste 60% van je ingeschreven studiepunten verworven hebt, in de afzonderlijke programma’s van je bachelor, master, schakel- of voorbereidingsprogramma, dan word je onder studievoortgangsbewaking geplaatst. Als je bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma met master combineert, dan moet je voor elk programma afzonderlijk voldoen aan de 60% regel.

Je kan het volgende academiejaar inschrijven voor een totaalpakket van maximaal 45 sp. als je over voldoende leerkrediet beschikt. Combinatie met de master is toegelaten, maar je focus moet liggen op het afwerken van je bachelor, schakel- of voorbereidingsprogramma om te vermijden dat je het jaar nadien uitgesloten zou worden. Deze regels gelden ook als je overstapt naar een andere opleiding van de Faculteit BE. Enkel bij uitzondering is een uitbreiding van het studieprogramma in semester 2 mogelijk o.b.v. studieadvies. Naast je te hernemen tekorten moet je je studieprogramma in de eerste plaats aanvullen met opleidingsonderdelen die als inschrijvingsvereiste gelden voor vervolg opleidingsonderdelen en bij voorkeur opleidingsonderdelen uit het eerstvolgende deel van het modeltraject.

Behaal je in het volgende academiejaar opnieuw geen 60% van het aantal ingeschreven studiepunten, dan kan je niet meer inschrijven in de Faculteit BE in het volgende academiejaar. Behaal je wel 60%, dan kun je zonder beperkingen je studieprogramma samenstellen.

Ook als je voordien aan een andere instelling studeerde, is studievoortgangsbewaking van toepassing. Je krijgt namelijk dezelfde bindende voorwaarden opgelegd op basis van je studieverleden aan de andere instellingen. De Faculteit BE behoudt zich het recht om na controle van de programma’s beperkingen op te leggen in je studieprogramma indien je je niet gehouden hebt aan bovenstaande bindende voorwaarden bij de samenstelling van je studieprogramma.

Meer informatie vind je hier en het Onderwijs en Examenreglement art. 19.

Studenten onder studievoortgangsbewaking kunnen terecht bij de studietrajectbegeleider om het traject te vinden dat op termijn het meeste kans heeft op een optimale studievoortgang. Een afspraak vraag je aan via deze helpdesk.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Kan ik voor verschillende opleidingen tegelijk ingeschreven zijn?
Hoe stel ik een geïndividualiseerd traject (GT) samen?
Hoeveel studiepunten mag/moet ik in een academiejaar opnemen?
Wat moet ik doen met een mail of brief over studievoortgangsbewaking?
Hoe kan ik me inschrijven voor een bachelor met studieduurverkorting?
Artikel details
Artikel ID: 137
Categorie: Studievoortgangsbewaking en studietrajectbegeleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.9/5.0 (14)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid