Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Hoeveel studiepunten mag/moet ik in een academiejaar opnemen?

Oplossing

In principe ben je vrij om in een academiejaar het aantal studiepunten op te nemen dat je wil tot maximaal 72. Als je inschrijft in de eerste bachelor, raden we je aan om de 60 studiepunten van het modeltraject op te nemen. Dat is dan tussen de 24 en de 36 studiepunten per semester. Door voor het modeltraject te kiezen heb je geen conflicten in je collegerooster of examenrooster. Later kan je, als dat nodig zou zijn tot 72 studiepunten gaan. Hou er rekening mee dat als je afwijkt van het modeltraject je zelf verantwoordelijk bent voor de haalbaarheid van je studieprogramma (collegeroosters/examenroosters/semesterindeling).

In uitzonderlijke omstandigheden (mits motivatie) kan de Commissie Bijzondere Inschrijvingen en Studievoortgang (CBIS) je toestaan om meer dan 72 studiepunten op te nemen, bijvoorbeeld als zou blijken dat je dan kan afstuderen.

Voor studenten die onder studievoortgangbewaking vallen of studenten met te weinig leerkrediet, kan het maximaal aantal studiepunten worden beperkt. In principe word je daarvan op de hoogte gebracht door je faculteit. Als je twee opleidingen combineert, bvb. bachelor en master, dan mag je in totaal maximum 72 studiepunten opnemen.

Tot je 25 jaar heb je recht op gezinsbijslag. Om effectief gezinsbijslag te krijgen moet je minimum 27 studiepunten opnemen, tenzij je afstudeert (in een diplomajaar zit) en enkel nog je masterproef moet afwerken. Meer informatie hierover vind je hier.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wat is een modeltraject (MT)?
Wat is het maximaal aantal studiepunten voor generatiestudenten?
Mag ik meer dan 60 studiepunten opnemen?
Hoe stel ik een geïndividualiseerd traject (GT) samen?
Wat is studievoortgangsbewaking?
Artikel details
Artikel ID: 95
Categorie: Studieprogramma
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (96)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid