Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Wetenschappen > Helpdesk Faculteit Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


3 tips om overlap in je lesrooster te vermijden.

Oplossing

De lesroosters zijn met veel zorg opgesteld. Als je een modeltraject volgt, kan je een lesrooster samenstellen waarin geen overlappingen zitten. Als dat toch het geval is, kan je altijd een practicum of werkcollege opnemen op een ander tijdstip.

Als je een geïndividualiseerd traject volgt of je combineert verschillende opleidingen, dan kunnen overlappingen voorkomen. Volgende vuistregels kunnen je helpen om overlappingen zoveel mogelijk te vermijden.

  • Overlapping tussen een verplicht opleidingsonderdeel en een keuzeopleidingsonderdeel: kies voor een ander keuzeopleidingsonderdeel of stel je keuze een jaar uit.

  • Overlapping tussen practicum/werkcollege en hoorcollege: kijk eerst na of je wel voor de juiste practicumgroep hebt gekozen.

  • Overlapping tussen opleidingsonderdelen van verschillende jaren in de opleiding: geef prioriteit aan het opleidingsonderdeel uit het laagste jaar en vul eventueel aan met opleidingsonderdelen uit het (de) hoger(e)  jaar (jaren) zonder volgtijdelijkheid die wel passen.

Als niets lukt, kan je contact opnemen met ons opnemen via deze helpdesk (via 'verzend een aanvraag') om na te gaan of er nog andere mogelijkheden zijn om de overlapping weg te werken.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe kies ik het juiste practicum?
Tweede zittijd: ik wens een aanpassing aan mijn examenrooster
Artikel details
Artikel ID: 169
Categorie: Lesroosters en practica
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.3/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid