Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Wetenschappen > Helpdesk Faculteit Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Tweede zittijd: registreer je tijdig!

Oplossing

Deelname aan tweede zittijd moet je steeds bevestigen via je SisA. Dit is slechts tijdens een korte periode mogelijk: van 8 tot en met 14 juli 2023. Ook de studenten die nog enkel hun eindwerk moeten indienen of stage finaliseren, zijn verplicht zich te registreren.

  • Voor vakken die je NIET wenst te hernemen, schrijf je je niet in.
  • Na de inschrijving voor de tweede zittijd volgt GEEN bevestiging. Je kan je inschrijving zelf nakijken in je selfservice.

Om je beter toe te laten je studieplanning voor de komende weken op te maken, zal je al bij je inschrijving in SisA al je examenrooster te zien krijgen. Deze examenplanning is definitief maar de groepsindeling gebeurt pas na afsluiten van de inschrijvingen. We starten dus op 15 juli met de verdere groepsverdeling op basis van het aantal effectieve inschrijvingen en trachten dit op 20 juli te finaliseren.

Helaas kunnen we in tweede zittijd geen ideale spreiding garanderen, vermits alle vakken van heel het jaar (soms +15 vakken per jaar van het modeltraject!) op slechts drie examenweken moeten ingepland worden. Denk dus goed na over de vakken waarvoor je een herexamen wil doen. Uiteraard is het streefdoel om voor al je opgenomen vakken te slagen – zo verklein je de kans op studievertraging en het verlies van leerkrediet - maar als de planning van de examens onhaalbaar is, maak dan een realistische keuze en schrijf je dan enkel in voor die vakken waaraan je zal deelnemen.

Ook na 14 juli kan je nog registreren maar we geven je geen toelating meer tot een aanpassing van je rooster of een inhaalexamen mocht je een dubbele boeking/slechte spreiding hebben in je planning. Je zal dan een examen moeten kiezen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Tweede zittijd: ik wens een aanpassing aan mijn examenrooster
Tweede zittijd: deadline inschrijving verstreken?
Overlap in je examenrooster?
Redelijke spreiding als faciliteit?
Tweede zittijd: ben ik ingeschreven?
Artikel details
Artikel ID: 114
Categorie: Examens
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (20)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid