Universiteit Antwerpen Helpdesk Ontwerpwetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk OW > Helpdesk Ontwerpwetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Is mijn kennis van het Nederlands voldoende voor mijn studie aan de Faculteit Ontwerpwetenschappen?

Oplossing

De onderwijstaal aan onze universiteit is Nederlands. Een specifieke variant daarvan, academisch Nederlands, is een belangrijk middel dat je doorheen je volledige universitaire studie nodig hebt. De beheersing van dit taalgebruik is noodzakelijk om leerstof correct te verwerken en kwaliteitsvolle opdrachten te maken. Kennis en beheersing van academisch Nederlands is dus één van de sleutels tot studiesucces.

Ook in de opleidingen van de Faculteit Ontwerpwetenschappen is een goede kennis van het (academisch) Nederlands noodzakelijk, omdat je ook hier papers zal moeten schrijven, (reflectie)verslagen moet maken, academische lectuur moet doornemen en begrijpen enzovoort. Elke student kan hier nog in groeien en daarbij biedt de Universiteit de nodige ondersteuning.

Om na te gaan of jouw kennis van het (academisch) Nederlands voldoende is, kan je het zelfstudiepakket 'Academische taalvaardigheid Nederlands' van Aan de Slag maken, het online voorbereidingsplatform van de UAntwerpen.

De Universiteit Antwerpen organiseert in september een voorbereidende workshop Academische taalvaardigheid voor startende studenten. Als het zelfstudiepakket voor jou wat moeizaam verliep, is het zeker aangeraden om deel te nemen aan deze workshop.

Tijdens het academiejaar kan je terecht bij het Monitoraat op maat voor verdere taalondersteuning, via workshops en/of individuele begeleiding.

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Organiseert de faculteit cursussen die me voorbereiden op mijn nieuwe studie?
Artikel details
Artikel ID: 187
Categorie: Inschrijven in een opleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.6/5.0 (5)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid