Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Helpdesk Faculteit Letteren & Wijsbegeerte > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Wat zijn bijzondere faciliteiten en hoe kan ik ze aanvragen?

Oplossing

Studenten met een functiebeperking kunnen, mits geldig attest, bijzondere onderwijs- en examenfaciliteiten aanvragen. Je komt in aanmerking voor bijzondere faciliteiten bij:

  • een fysieke handicap (auditief, visueel of motorisch); 
  • een chronische medische ziekte; 
  • een leerprobleem (dyslexie, dyscalculie, …); 
  • een concentratieprobleem (ADHD, ADD); 
  • een stoornis binnen het autismespectrum; 
  • een ander psychisch probleem.


De zorgcoördinator op de Dienst voor Studieadvies en Studentenbegeleiding treedt op als contactpersoon en coördinator voor deze faciliteiten. Concreet gaat het om bemiddeling met het onderwijzend personeel. Zo kan er op jouw vraag contact worden opgenomen met docenten en assistenten. Indien je dit wenst, brengen zij hen op de hoogte van je functiebeperking en vragen eventueel naar onderwijs- en examenaanpassingen. Enkele mogelijkheden zijn: spreiden van de examens, mondelinge toelichting geven bij schriftelijke examens, meer examentijd voorzien, …

De instructies voor de aanvraag van bijzondere faciliteiten kan je vinden op de website (zie ‘aanvraag van bijzondere faciliteiten’).

 De aanvraag gebeurt best voor 1 september en ten laatste in de eerste week van het semester. Ben je te laat, dan krijg je geen faciliteiten. Bij een eerste inschrijving zal je gevraagd worden om langs te komen bij een zorgcoördinator van het STIP om alle details en een eventuele begeleiding te bespreken. Daarna kan je ook altijd bij de facultaire coördinator Bijzondere faciliteiten Elke Van Put terecht. je vindt Elke Van Put op het Onderwijssecretariaat, of je kan haar contacteren via deze helpdesk. 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wie kan me helpen bij psychische problemen?
Artikel details
Artikel ID: 103
Categorie: Studievoortgangsbewaking en studietrajectbegeleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.0/5.0 (8)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid