Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit GGW > Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Ik ben nieuw in de bacheloropleiding. Welk studieprogramma moet ik opnemen?

Oplossing

De regel is dat elke student die inschrijft voor een bacheloropleiding en niet eerder een bachelor-diploma behaalde vanaf academiejaar 2023-2024 een standaard pakket moet opnemen dat wordt bepaald door de opleiding, dit noemen we het startpakket.

In principe volgt elke student het standaard startpakket, dat is het modeltraject deel 1 van de bacheloropleiding. Alle studenten die inschrijven moeten initieel dit pakket opnemen als studieprogramma. 

Studenten die willen opteren voor een kleiner startpakket, kunnen dit onder bepaalde voorwaarden aanvragen bij de faculteit. Als ze daarvoor toestemming krijgen wordt hun startpakket door de faculteit aangepast. Dit gaat dan over studenten die een statuut hebben als werkstudent, topsporter/kunstenaar of studenten die het statuut functiebeperking hebben gekregen of anderstalige studenten (studenten voor wie Nederlands niet de eerste taal is en die hun secundair onderwijs niet of niet volledig in het Nederlands gevolgd hebben). Daarnaast bestaat de mogelijkheid dat een student in bijzondere omstandigheden een (individueel) aangepast startpakket aanvraagt.

De beslissing of een kleiner startpakket mag opgenomen worden ligt altijd bij de studievoortgangscommissie van de opleiding. , 

Het aanvragen van een kleiner startpakket gebeurt via dit formulier: https://forms.uantwerpen.be/nl/student/aanvraag-deeltijds-startpakket

 

Noot: deze regel is niet van toepassing voor studenten die eerder waren ingeschreven voor een bacheloropleiding (aan UAntwerpen of elders), en diezelfde opleiding verderzetten in 2023-2024 of later.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Waar vind ik meer informatie mbt de co-assistentschappen & een specialisme kiezen?
Ik heb minstens 1 onvoldoende in eerste zittijd en ben niet gedelibereerd. Moet ik me inschrijven voor 2de zit?
Vanaf academiejaar 2019-2020 bevat elke bacheloropleiding een korf verbredende opleidingsonderdelen. Wat moet ik daarover weten?
Aanvragen uitzonderingen studietraject REVAKI
Hoe vraag ik levensbeschouwelijke faciliteiten voor examens aan?
Artikel details
Artikel ID: 192
Categorie: Studieprogramma kiezen
Beoordeling (Stemmen): Artikel nog niet beoordeeld (0)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid