Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


EXCHANGE - Wat met mijn inschrijving aan de UAntwerpen?

Oplossing

Voor welke opleidingsonderdelen schrijf ik me in? 

In principe verloopt je inschrijving aan de UAntwerpen zoals gewoonlijk. De enige uitzondering is dat je je enkel dient in te schrijven voor de opleidingsonderdelen die je in Antwerpen zal afleggen. De opleidingsonderdelen die je in het buitenland volgt, worden door de onderwijsadministratie toegevoegd als externe opleidingsonderdelen. Het is onder meer daarom zeer belangrijk dat elke wijziging aan je buitenlands programma gecommuniceerd wordt aan exchange.fbe@uantwerp.be. Anders heeft dit directe implicaties voor je diploma. 

Wat met mijn studiegeld? 

Het saldo van studiegeld te betalen in SisA wijzigt in het jaar van uitwisseling driemaal:

  • Op moment van inschrijving bedraagt het de minimumwaarde voor beursstudenten (iets meer dan 100 EUR). 
  • Na inschrijving voor de Antwerpse onderdelen neemt dit toe met een waarde per studiepunt
  • Na inschrijving van de buitenlandse onderdelen door de administratie gebeurt een derde en finale toename (ten laatste eind November)

Het is dus van zeer groot belang om dit saldo regelmatig te verifiëren en minstens de basiswaarde tijdig te betalen om te vermijden dat de toegang tot het Studentenportaal en SisA plots afgesloten is terwijl je in het buitenland zit. Meer info over studiegeld aan UAntwerpen vind je hier. 

Wat met de minor special topics?

Voorlopig heet deze in SisA nog "topics in management". Dit was een werknaam voor de minor die op een bepaald moment is doorgegeven aan Oracle, de ontwikkelaar van SisA. We doen ons best om dit zo snel mogelijk aan te laten passen maar Oracle voert slechts af en toe updates uit waardoor dit nog wel een paar academiejaren kan duren. 

Wat als ik combinatiestudent ben? 

Als je een combinatiestudent bent (je combineert verschillende opleidingen bijvoorbeeld bachelor, master, voorbereidingsprogramma) moet je er ZELF voor zorgen dat je voor alle opleidingen inschrijft. De studentenadministratie kan enkel buitenlandse onderdelen invoegen in de opleidingen waarvoor je jezelf hebt ingeschreven. Als je dus grotendeels in je bachelor zit maar ook al een vak van je master vervangt, zorg dan zeker dat je voor beide opleidingen inschrijft. 

Ik kan me bij het inschrijven niet voor alle UAntwerpen onderdelen inschrijven die ik wil (bv. bachelorproef). Hoe kom dit? 

Voor bepaalde opleidingsonderdelen geldt er volgtijdelijkeheid en/of gelijktijdigheid. Zo zal je voor bepaalde onderdelen (bv. thesis, bachelorproef, i-week,etc.) niet kunnen inschrijven omdat je door het opnemen van opleidingsonderdelen in het buitenland op dat moment niet voldoet aan de inschrijvingsvereisten. Om dit op te lossen, kan je een ticket sturen naar de helpdesk FBE met de melding van de onderdelen waarvoor je problemen hebt bij de inschrijving en aangeven dat dit is omwille van de uitwisseling. De personeelsleden van de studentenadministratie kunnen dan manueel de inschrijving van die onderdelen corrigeren. 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen EXCHANGE - Studieprogramma: Wat is de minor Special Topics?
EXCHANGE - Studieprogramma: Kan een onderdeel in zelfstudie?
EXCHANGE - Studieprogramma: wat is de major exchange?
Ik heb een vraag over mijn studiegeld, waar kan ik terecht?
Intern voorbereidingsprogramma Master TEW:BK na behalen diploma MMLM of MOM
Artikel details
Artikel ID: 199
Categorie: Uitwisselingen, zomerprogramma's en stages
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.4/5.0 (5)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid