Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Combinatie - Ik wil schakelprogramma en master in de rechten combineren.

Oplossing

Alle regels betreffende combinatie van opleidingen binnen alle opleidingen staan vermeld in de Codex Onderwijs Faculteit Rechten. Onderstaande is een vertaling van de artikels zoals vermeld in de Codex Onderwijs Faculteit Rechten. Bij eventuele tegenstrijdigheden tussen de Codex Onderwijs Faculteit Rechten enerzijds en dit document anderzijds, primeren deze eerste bepalingen.

 

I. Mág ik combineren? 

Het hangt sterk af van het aantal verworven studiepunten in je schakelprogramma of je al dan niet mag combineren met de master in de rechten. Je mag ook een combinatie doen met de master in de rechten, afstudeerrichting fiscaal recht. 

Let op! Een combinatie tussen schakelprogramma rechten met de Master of Laws is NIET mogelijk! Indien je wil inschrijven voor de Master of Laws moet je het getuigschrift behaald hebben.

In onderstaand overzicht wordt er gesproken over verworven studiepunten. Dit betekent dat je effectief een credit behaald hebt voor deze opleidingsonderdelen, inl. vrijstellingen. Opleidingsonderdelen waarvan je een tekort behaald hebt en die je níet opnieuw opneemt, mag je niet beschouwen als verworven studiepunten.

Mogelijke combinaties
 1. Ik heb minstens 45 studiepunten verworven in de schakel: je volledige studieprogramma mag bestaan uit 72 studiepunten: schakel en master samen geteld.
 2. Ik heb minstens 45 studiepunten verworven in de schakel en sta onder studievoortgangbewaking: je volledige studieprogramma mag bestaan uit 60 studiepunten: schakel en master samen geteld, tenzij je een andere limiet kreeg opgelegd door de Studievoortgangscommissie.
 3. Ik heb minder dan 45 studiepunten verworven in de schakel: je mag niet combineren met de master.

 

II. Inschrijving in SisA

 

Bij de inschrijving in SisA moet je vanaf de eerste stap de extra opleiding (master in de rechten) toevoegen. Je kan hier de handleiding terugvinden.

 

III. Samenstelling studieprogramma bij combinatie van schakel en master

Bij een combinatie van opleidingen neem je eerst alle opleidingsonderdelen op van je schakelprogramma. Hoewel het niet verplicht is om je tekorten te hernemen , raden we je toch ten sterkste aan om ál je tekorten te hernemen.

Wanneer je het studieprogramma van de schakel hebt samengesteld, kan je de opleidingsonderdelen van de master toevoegen. In het vorige punt heb je al kunnen lezen hoeveel studiepunten je mag opnemen, maar er zijn ook enkele voorwaarden over wélke opleidingsonderdelen je mag opnemen.

 1. Je neemt eerst je opleidingsonderdelen van je schakelprogramma op
 2. Je neemt de 6 plichtvakken van het 1e semester uit de master op:
  • Ethiek
  • Deontologie
  • Insolventierecht m.i.v. zekerheden
  • Human Rights Law
  • Internationaal Privaatrecht
  • Droit Comparé
 3. Je neemt het vaardighedenOO ‘Communicatievaardigheden en conflictoplossing’ op
 4. Dan neem je - chronologisch - volgende opleidingsonderdelen op, afhankelijk van het aantal behaalde credits
  • minstens 66 studiepunten verworven in de bacheloropleiding:
   • meesterproef-onderzoeksvoorstel*
   • module-opleidingsonderdelen*
   • eventueel grondslagen- en hulpwetenschappenvak: stel dat je 6 studiepunten van het eerste masterjaar moet doorschuiven, dan kan je een grondige studie doorschuiven (9 sp) en het grondslagenvak in het eerste masterjaar opnemen. 
  • tussen 45 - 66 studiepunten verworven in de bacheloropleiding:
   • bijzondere studie(s)
   • eventueel grondslagen- en hulpwetenschappenvak

*OPGELET!

Voor sommige opleidingsonderdelen geldt er een zachte volgtijdelijkheid bij een combinatie van schakel met de master in de rechten.

 • Schrijven van juridische teksten én Juridisch practicum => meesterproef + grondige studies
Aandachtspunten bij combinatie van opleidingen
 • Als je nog meerdere opleidingsonderdelen van het schakelprogramma moet opnemen in het eerste semester, mag je één of meerdere plichtvakken van het eerste semester uit de master doorschuiven naar het volgende masterjaar.
 • De studieprogramma’s van álle combinatiestudenten worden nagekeken. Heb je je niet  gehouden aan voorgelegde voorwaarden? Dan zullen wij opleidingsonderdelen verwijderen uit je studieprogramma.
 • Het is je eigen verantwoordelijkheid om de haalbaarheid van je studieprogramma na te gaan. Voor collegeroosteroverlappingen die het gevolg zijn van een door de student samengesteld individueel studietraject met combinatie van schakel- en masteropleidingsonderdelen kunnen geen afwijkende onderwijsfaciliteiten worden toegestaan. Je zal echter nooit twee examens op één dag kunnen hebben. Is dit het geval in je rooster? Contacteer de facultaire studentenadministratie via de Helpdesk.
 • Geef steeds de prioriteit aan je vakken van je schakel! Het is van cruciaal belang om deze tijdig te voltooien!
 • Combineer voor je een tweede jaar op rij je schakel met de master? Dan mag je nog steeds géén stage opnemen! Je studieduur zal op die manier verlengd worden. Houd hier dus rekening mee!

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Samenstellen studieprogramma - ik moet vakken van het tweede jaar meenemen. Hoe pak ik dat aan?
Samenstelling studieprogramma - Hoeveel sp mag/moet ik opnemen? Mag ik meer dan 72 sp opnemen?
Samenstellen studieprogramma - ik moet vakken van het eerste jaar meenemen. Hoe pak ik dat aan?
Inschrijving - Kan ik mij inschrijven voor verschillende opleidingen binnen eenzelfde academiejaar?
Schakel - Wat houdt het schakelprogramma in? Kom ik in aanmerking?
Master - Hoe ziet mijn studieprogramma in de master er uit?
Artikel details
Artikel ID: 272
Categorie: Combinatie van opleidingen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.0/5.0 (4)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid