Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Manama Fiscaal Recht - Wat is de toelatingsproef?

Oplossing

De toelatingsproef is een toets over de algemene juridische kennis. In september worden hiervoor ter voorbereiding colleges gedoceerd.

Dit is een korte vooropleiding van 10-tal uren waarin je kennis krijgt van de krachtlijnen van het Belgische publiek- en privaatrecht. Deze vooropleiding wordt georganiseerd in de maand september door prof. dr. Elly Van de Velde.

De proef is een gesloten boekexamen dat gaat over de basisprincipes van het publiek- en privaatrecht.

Ter voorbereiding van de proef kan men best een recent handboek over inleiding tot het recht opnieuw bestuderen (bv. Inleiding tot het recht, M. De Jonckheere en G. Debarsaques, uitgegeven bij die Keure (https://www.diekeure.be/nl-be/professional/12118/inleiding-tot-het-recht-editie-2022); Bronnen en beginselen van het recht 2022-2023, D. Vanheule, Universitas-cursusdienst (www.cursusdienst.be); Privaat (vermogens)recht, R. BARBAIX en N. CARETTE, laatste editie, verkrijgbaar bij Universitas).

Als men niet geslaagd is voor de eerste proef bestaat de mogelijkheid om de toelatingsproef een tweede maal af te leggen in september. De mogelijkheid bestaat ook om de toelatingsproef voor de eerste maal in september af te leggen.
Zelfs als de kandidaat- student geslaagd is voor de eerste toelatingsproef, verdient het aanbeveling ook de inleidende lessen te volgen die worden georganiseerd ter voorbereiding van de tweede toelatingsproef.

Alle info en data zijn beschikbaar op de website of op de facultaire studentenadministratie (Venusstraat 23, V.001), tel. 03 2650 54 45.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Manama Fiscaal Recht - Wat zijn de toelatingsvoorwaarden?
Manama Fiscaal Recht - Hoe schrijf ik in voor de toelatingsproef?
Manama Fiscaal Recht - Komt de opleiding in aanmerking voor de permanente vorming voor advocaten?
Artikel details
Artikel ID: 184
Categorie: Master na master Fiscaal recht
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.8/5.0 (10)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid