Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Rechten
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Rechten > Helpdesk Faculteit Rechten > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Inschrijving - Ik heb mijn bachelordiploma in de rechten behaald aan een andere Belgische rechtsfaculteit. Hoe ziet mijn masterprogramma in Antwerpen er dan uit?

Oplossing

Een Belgisch bachelordiploma verleent toegang tot de master in de rechten in Antwerpen, ook al stemt de inhoud van de bacheloropleidingen niet exact overeen. Je zal bovendien één of meerdere vrijstellingen kunnen vragen voor opleidingsonderdelen die je reeds hebt gevolgd. Het verdient daarnaast sterke aanbeveling om opleidingsonderdelen uit het Antwerpse bachelorprogramma die je nog niet hebt gevolgd tijdens jouw bacheloropleiding alsnog te volgen. (*) Zo zal je makkelijker mee kunnen in de grondige studies in dit domein of kan je aan een toekomstige werkgever aantonen dat je wel degelijk die vakken hebt gevolgd.

(*) dat kan je ook doen door voor deze vakken een creditcontract af te sluiten: zo zal een eventueel negatief resultaat dat je zou behalen, je masteropleiding niet hypothekeren; behaal je een creditbewijs, dan zal je dat kunnen toevoegen aan je diplomasupplement (aanvraag voor inschrijving met creditcontract doe je door middel van het formulier "aanvraag voorafgaande toelating tot inschrijving").

Wanneer je met een bachelordiploma van een andere rechtsfaculteit de master in Antwerpen aanvat, zal je een geïndividualiseerd studietraject doorlopen, met inachtname van de regels die door het Uitgebreid Dagelijks Bestuur werden aangenomen (zie UDB codex bijlage 3)

Je schrijft je in via de centrale studentenadministratie van de Universiteit Antwerpen (zie website). Voor je vrijstellingsaanvraag dien je het ingevulde document "formulier aanvraag vrijstelling" in.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Inschrijving - Kan ik mij inschrijven voor verschillende opleidingen binnen eenzelfde academiejaar?
Inschrijving - Ik heb een diploma Master Rechten uit het buitenland. Hoe kan ik een studie aanvangen of verderzetten in Belgie?
Studieprogramma - Wat is een geindividualiseerd traject (GT)?
Studieprogramma - Welke Engelstalige keuzevakken kan ik opnemen?
Studieprogramma - Kan ik een opleidingsonderdeel kiezen buiten het modeltraject?
Artikel details
Artikel ID: 178
Categorie: Inschrijvingen
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.0/5.0 (4)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid