Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Studiegeld: Informatie over de component "Rekeningoverzicht" in je SisA selfservice.

Oplossing

Het is mogelijk om je studiegeld en je betaling(en) op te volgen via je SisA selfservice.

Surf naar je SisA selfservice en neem een kijkje in je dashboard. Op het overzichtsscherm vind je een tegel Rekeninginformatie met, indien van toepassing, de vermelding van het openstaande saldo (maw de nog te betalen kosten).
 
Klikken op de tegel geeft de volgend informatie:

Overzicht geeft per academiejaar de openstaande schuld weer indien je uitgevoerde betalingen niet voldoende zijn om de kosten (d.i. het studiegeld) te vereffenen. Onderaan het Rekeningoverzicht vind je ook de betalingsgegevens terug. Momenteel werken we enkel in het geval van spreidingsovereenkomsten met vervaldatums in de toekomst (zie ook Openstaande kosten). Als je geen spreidingsovereenkomst of een andere vorm van uitstel hebt bekomen, moet het openstaande saldo zo snel mogelijk betaald worden.
 
Activiteit geeft een overzicht van de berekende studiegelden en de uitgevoerde betalingen die aanleiding geven tot de openstaande schuld. SisA voert op het einde van elke werkdag een herberekening uit bij die studenten waarvan het studieprogramma (meer of minder opgenomen opleidingsonderdelen) en/of de beursstatus gewijzigd is. Die herberekening zorgt voor het toevoegen van een rij in de tabel, gerelateerd aan de wijzigingen die gebeurden. Je moet dus alle bedragen in de kolom kosten optellen om het totale studiegeld te kennen. Ook elke afzonderlijk uitgevoerde betaling (en eventuele terugbetaling (restitutie)) geeft in de lijst een afzonderlijke rij.
 
Openstaande kosten geeft opnieuw een overzicht van de nog te betalen bedragen, onder andere per soort kost. Omdat we enkel het studiegeld als kost voorzien in ons studentenadministratiesysteem vind je hier dezelfde informatie als op de pagina Overzicht.  In het geval je een spreidingsovereenkomst voor het studiegeld hebt afgesloten, vind je hier ook de bedragen en vervaldatums van de verschillende betalingen terug.
 
Betalingen geeft tenslotte alle betalingen weer die je hebt uitgevoerd, opgesplitst per soort betaling (overschrijving, Bancontact, opleidingscheques…). Indien je je betaling hier niet terug vindt binnen een redelijke termijn na de uitvoering, log je best een ticket. Hou er wel rekening mee dat er heel wat tussenstappen zijn tussen je betaling via bv je PC en de boeking van het bedrag door de centrale studentenadministratie in SisA.
 
Lees zeker ook de rest van de veelgestelde vragen ivm Studiegeld.
 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Handleiding: Studiegeld raadplegen
Studiegeld: Ik heb een bedrag in het kader van het studiegeld betaald maar zie toch nog een saldo staan in mijn SisA selfservice.
Studiegeld: Ik heb een informatieve mail ontvangen over het opvolgen van mijn openstaande schuld. Wat moet ik doen?
Studiegeld: Ik wens het studiegeld gespreid te betalen.
Herinschrijving: Wanneer kan ik herinschrijven? Belangrijke aandachtspunten ivm het herinschrijven
Artikel details
Artikel ID: 51
Categorie: Studiegeld
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.7/5.0 (6)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid