Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


COVID-19: Leerkredietregeling Vlaamse overheid en Universiteit Antwerpen

Oplossing

Het Vlaams Parlement heeft een uitzonderlijke regeling goedgekeurd waarbij het mogelijk zal zijn om leerkrediet terug te vragen voor opleidingsonderdelen van het tweede semester (en jaarvakken) 2019-2020 waarvoor je aan de tweede zittijd hebt deelgenomen maar niet geslaagd bent. Dit betekent dat je voor deze opleidingsonderdelen eigenlijk een examenresultaat nodig hebt in de tweede zittijd. De UAntwerpen zal ervoor zorgen dat iedereen dit dat wil van deze regeling gebruik zal kunnen maken.

  • Ben je voor één of meer van deze examens niet ingeschreven maar wil je er wel leerkrediet voor terugvragen, registreer je dan voor die examens via SisA tussen 17 augustus en 31 augustus. Deze registratie zal gelijkgesteld worden met een blanco deelname. Doe dat niet vroeger want dan word je (afhankelijk van het beleid van de faculteit) toch verwacht op het examen.  Extra verontschuldigen is ook niet nodig.
  • Ben je ingeschreven voor één of meer opleidingsonderdelen waarvoor je niet meer van plan bent effectief en voorbereid deel te nemen aan het examen, dan vragen we je om voor die opleidingsonderdelen niet fysiek naar het examen te komen. In deze zittijd wordt registratie zonder fysieke aanwezigheid op het examen gelijkgesteld met een blanco deelname. Dit geldt dus ook indien je je reeds voor het examen hebt verontschuldigd. Deze verontschuldigingen worden ook gelijkgesteld met een blanco deelname. Je moet je verontschuldiging dus niet intrekken.
  • Ben je ingeschreven voor één of meer opleidingsonderdelen en bereid je je momenteel voor om die examens mee te doen, dan moedigen we je uitdrukkelijk aan om dat zeker verder te zetten. Een credit behalen is de beste manier om je studievoortgang positief te beïnvloeden! Mocht je onverhoopt niet slagen, dan kan je nog altijd gebruik maken van de tijdelijke leerkredietregeling van de Vlaamse overheid.

Opgelet, enkel je registreren voor 2de zit is niet voldoende om je leerkrediet terug te krijgen.  Je moet, als de Vlaamse overheid klaar is met zijn aanvraagformulier, ook nog de teruggave effectief aanvragen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Leerkrediet: Verlies ik leerkrediet indien ik niet deelneem aan de examens?
Handleiding: Hoe een verontschuldiging voor het examen registreren?
Leerkrediet: Ik heb geen leerkrediet meer. Kan ik nog inschrijven?
Overbruggingsonderwijs: Ik wens deel te nemen aan het overbruggingsonderwijs van de faculteit FBD maar kan nog niet inschrijven als student.
Document: Hoe bekom ik een studiebewijs voor het Vlaamse Opleidingsverlof (VOV)?
Artikel details
Artikel ID: 402
Categorie: Knowledgebase
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid