Universiteit Antwerpen Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Helpdesk Centrale Onderwijsadministratie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Inschrijving: Diploma uit Vlaanderen of Nederland? Controleer vooraf je diploma in de databank van de overheid

Oplossing

Heb je een diploma secundair of hoger onderwijs behaald in Vlaanderen?

Wens je in te schrijven aan de Universiteit Antwerpen op basis van een diploma behaald in Vlaanderen?  Controleer dan of dit diploma als authentieke informatie (en niet als 'verklaring op eer') aanwezig is in de Leer- en ervaringsbewijzendatabank (LED; inloggen met eID vereist) van de Vlaamse overheid.  Is dit het geval dan kan je inschrijving verwerkt worden.

Vind je je recent behaalde diploma niet terug in de LED, neem dan na het afstuderen contact op met je onderwijsinstelling en vraag hen om zo snel mogelijk je diploma te rapporteren naar de Vlaamse overheid.
Heb je je diploma reeds langer dan twee maanden geleden behaald en vind je dit diploma niet terug in de LED terwijl het daarin wel aanwezig zou moeten zijn volgens de hieronder vermelde lijst dan bestaat de kans dat er getwijfeld wordt aan de authenticiteit van je diploma en dat je inschrijving niet verwerkt kan worden.

Welke diploma's kan je terugvinden in de LED:

  • diploma's hoger onderwijs behaald vanaf het academiejaar 1999-2000
  • diploma's secundair onderwijs behaald vanaf het schooljaar 2002-2003
  • diploma's volwassenenonderwijs behaald vanaf het schooljaar 2013-2014
  • diploma's examencommissie Vlaamse gemeenschap vanaf het jaar 2014

Indien je diploma ouder is en dus niet in de LED aanwezig kan zijn, dien je je origineel diploma mee te brengen naar de inschrijving.

Heb je een diploma secundair of hoger onderwijs behaald in Nederland?

Wens je in te schrijven aan de Universiteit Antwerpen op basis van een diploma behaald in Nederland?  Controleer dan of het behaalde diploma reeds geregistreerd werd in het Diplomaregister van DUO (inloggen met DigiD vereist).  Is dit het geval dan kan je na het invullen van de online aanmelding gebruik maken van een link op de downloadpagina van je toetredingsovereenkomst om de diplomauittreksel(s) van je relevante diploma's uit DUO door te sturen naar de centrale studentenadministratie van de Universiteit Antwerpen.  Als we je diploma('s) via die weg ontvangen, kan je inschrijving verwerkt worden als je persoonlijk langs komt.

Heb je te snel afgemeld na het finaliseren van de online aanmelding dan kan je steeds naar de pagina met de toegang tot het DUO-diplomaregister terugkeren via de knop "Aanmelding wijzigen/aanvullen" op https://www.uantwerpen.be/nl/online-aanmelding/.

Vind je je recent behaalde diploma niet terug in het Diplomaregister, neem dan na het afstuderen contact op met je onderwijsinstelling en vraag hen om zo snel mogelijk je diplomagegevens te rapporteren naar DUO.  Je inschrijving wordt hierdoor een stuk eenvoudiger.
Opgelet, stuur voor alle zekerheid alle diploma's door die aanwezig zijn in het diplomaregister.  Dit kan belangrijk zijn bij het beoordelen van eventuele taalvoorwaarden.  

Welke diploma's in het diplomaregister te vinden zijn, vind je op deze DUO-pagina.  Indien je diploma ouder is en dus niet in het DUO-diplomaregister aanwezig kan zijn, dien je je origineel diploma mee te brengen naar de inschrijving.

Ondervind je problemen met het gebruik van de DUO-applicatie in de online aanmelding?  Een alternatief is om de gecertificeerde PDF attesten uit het DUO-diplomaregister op te laden in een ticket in onze helpdesk met vermelding van het nummer van je toetredingsovereenkomst.  Je moet dit dan minstens 2 dagen voor je persoonlijk komt inschrijven in orde brengen zodat we tijd hebben om het document te registreren.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Inschrijving: Nederlandse studenten en het DUO diplomaregister
Inschrijving: Welke documenten moet ik meebrengen als ik kom inschrijven?
Diploma: ik wens een bewijs betreffende het behalen van mijn diploma voor DUO.
Diploma: De postbode heeft mijn diploma aangeboden maar de aangetekende zending is reeds terug naar jullie gestuurd.
Inschrijving: ik heb geen diploma secundair onderwijs. Kan ik inschrijven?
Artikel details
Artikel ID: 350
Categorie: Inschrijven en uitschrijven voor je opleiding
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.7/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid