Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit GGW > Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Kan ik een Qwerty toetsenbord gebruiken bij examens?

Oplossing

De pc lokalen zijn uitgerust met Azerty klavieren. Examens worden afgelegd op de voorziene klavieren. Qwerty toetsenborden worden niet voorzien. Het verwijderen/loskoppelen van het Azerty toetsenbord of het aankoppelen van een eigen toetsenbord op de toestellen op een vrije USB-poort is niet toegestaan. Het plakken van stickers op de toetsen is eveneens niet toegestaan.

Wie met Qwerty wenst te werken en blind kan typen kan het toetsenbord omschakelen door Qwerty te selecteren (rechts onderaan) bij het inloggen en daarna op de desktop. Er zijn ook toetsenbordcombinaties om over te schakelen van AZERTY naar QWERTY. Ten slotte bestaan ​​er QWERTY-covers die over een AZERTY-toetsenbord kunnen worden gelegd (niet erop geplakt). Dit type cover kan gebruikt worden voor PC-examens. De aanschaf van een dergelijke cover is de verantwoordelijkheid van de student en niet van de universiteit. Houdt er rekening mee dat problemen met een QWERTY-cover geen reden is om het examen uit te stellen of om de examentijd te verlengen, het examen moet afgelegd worden in de voorziene examentijd.

 

 

 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Can I use a QWERTY keyboard during a computer exam?
Artikel details
Artikel ID: 154
Categorie: Examens en zittijden
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 2.3/5.0 (3)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid