Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit GGW > Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Ik wil starten met de opleiding master verpleegkunde en vroedkunde. Wat moet ik weten?

Oplossing

Om deze opleiding te kunnen volgen, moet je in het bezit zijn van een professioneel bachelordiploma verpleegkunde of vroedkunde (of gelijkgesteld).

Het voltijdse traject duurt 2 jaar en bestaat uit 1 schakeljaar en 1 masterjaar van telkens 60 studiepunten. Het deeltijds traject (D1/D2) duurt 4 jaar, waarbij je telkens rond de 30 studiepunten opneemt.

Wanneer je het voltijds programma volgt, vinden alle lessen plaats op dinsdag en donderdag tussen van 13.45 - 21 uur. Alle lessen zijn geconcentreerd op twee dagen zodat de studie kan worden gecombineerd met het werk. Het aantal contacturen per week voor de voltijdse trajecten bedraagt 12 uur.

Wanneer je in een deeltijds modeltraject instapt, worden de lesdagen als volgt ingericht:
Schakeljaar (D1): dinsdag van 13.45 - 21 uur
Schakeljaar (D2): donderdag van 13.45 - 21 uur
Masterjaar (D1): donderdag van 13.45 - 21 uur, met uitzondering van het vak 'Masterproef - opzetten en opstarten', wat op dinsdag georganiseerd wordt. Je kan er ook kiezen om dit te verplaatsen naar D2.
Masterjaar (D2): dinsdag van 13.45 - 21 uur

Indien je pas in het tweede semester van een lopend academiejaar start, kan je enkel inschrijven voor twee klinische vakken, nl. Somatische zorg en Geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. De andere vakken zijn jaarvakken, vakken van het eerste semester of vakken met volgtijdelijkheid.

De opleiding is erkend voor het toekennen van educatief verlof.  Je neemt hiervoor contact op met je werkgever. Wij reiken enkel de attesten uit.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik wil me deeltijds inschrijven voor het schakelprogramma Verpleegkunde en vroedkunde. Welke opleidingsonderdelen moet ik opnemen in mijn programma?
Ik wil me deeltijds inschrijven voor het masterjaar met afstudeerrichting ‘Verpleegkundig specialist’. Welke opleidingsonderdelen moet ik opnemen?
Ik wil me deeltijds inschrijven voor het masterjaar met afstudeerrichting 'Vroedvrouw specialist’. Welke opleidingsonderdelen moet ik opnemen?
Ik wil me deeltijds inschrijven voor het masterjaar met afstudeerrichting 'Onderzoeker in gezondheid en zorg’. Welke opleidingsonderdelen moet ik opnemen in mijn programma?
Ik wil me deeltijds inschrijven voor het masterjaar met afstudeerrichting ‘Leiderschap in gezondheid en zorg’. Welke opleidingsonderdelen moet ik opnemen in mijn programma?
Artikel details
Artikel ID: 112
Categorie: Schakelprogramma en master in de Verpleegkunde en de vroedkunde
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 4.0/5.0 (46)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid