Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit GGW > Helpdesk Faculteit Geneeskunde- en Gezondheidswetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Ik wil starten met de opleiding master verpleegkunde en vroedkunde. Wat moet ik weten?

Oplossing

DOELGROEP: MASTER VERPLEEGKUNDE en VROEDKUNDE (SCHAKELJAAR)

Om te mogen inschrijven moet je in het bezit zijn van een bachelordiploma in de verpleegkunde of vroedkunde.

Het voltijdse traject duurt 2 jaar: 1 jaar schakelprogramma en 1 jaar masteropleiding, beiden 60 studiepunten.

Het traject kan ook deeltijds gevolgd worden (duur = 4 jaar, per jaar 30 SP). Je volgt dan in het eerste jaar:

- 3 opleidingsonderdelen van Management en Innovatie (Inleiding op management en innovatie in de gezondheidszorg, De ondernemer in de gezondheidszorg en Beleidsontwikkelingen in de gezondheidszorg in nationaal en internationaal perspectief)

- 2 opleidingsonderdelen van Klinische Vorming  (Verpleegkundige modellen en theorievorming, klinische aspecten van een zorgprogramma en Geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg)

- Het opleidingsonderdeel van Academische Vorming (Persoonlijke ontwikkeling als geschoolde zorgverlener in de academische context)

In het tweede jaar volgen dan de opleidingsonderdelen van wetenschappelijk onderzoek en de andere twee opleidingsonderdelen binnen fundamentele klinische vorming (actuele ontwikkelingen en inzichten in de verloskunde en somatische zorg). 

De lesdagen zijn dinsdag (lessen voor schakelprogramma deeltijds jaar 1) en donderdag (lessen voor schakelprogramma deeltijds jaar 2) van 13.45 uur tot 21 uur. Alle lessen zijn geconcentreerd op twee dagen zodat de studie kan worden gecombineerd met het werk. Het aantal contacturen per week voor de voltijdse trajecten is 12 uur.

Indien je pas start in het tweede semester kan je enkel inschrijven voor twee klinische vakken, nl. Somatische zorg en Geestelijke gezondheidszorg en ouderenzorg. De andere vakken zijn jaarvakken, vakken van het eerste semester of vakken met volgtijdelijkheid.

De opleiding is erkend voor het toekennen van educatief verlof.  Je neemt hiervoor contact op met je werkgever. Wij reiken enkel de attesten uit. Je aanwezigheid is verplicht en er worden elke lesdag aanwezigheden opgenomen.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Ik wil me deeltijds inschrijven voor het schakelprogramma Verpleegkunde en vroedkunde. Welke opleidingsonderdelen moet ik opnemen in mijn programma?
Ik wil me inschrijven in de master in de verpleegkunde en de vroedkunde en wil werken en studeren combineren. Hoe gaat dit dan precies? Op welke dagen heb ik les?
Ik kan in SisA niet aan mijn vakken voor het nieuwe jaar. Hoe komt dat?
Kan ik mijn studieprogramma nog aanpassen tijdens het academiejaar?
Ik sta onder studievoortgangbewaking. Wat wil dat zeggen?
Artikel details
Artikel ID: 112
Categorie: Schakelprogramma en master in de Verpleegkunde en de vroedkunde
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 3.9/5.0 (29)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid