Universiteit Antwerpen Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Sociale Wetenschappen
Vaak gestelde vragen
Helpdesk Faculteit Sociale Wetenschappen > Universiteit Antwerpen - Helpdesk Faculteit Sociale Wetenschappen > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Indaling Master-na-master Internationale betrekkingen en diplomatie

Oplossing

Vanaf academiejaar 2015-2016 is de master-na-master Internationale Betrekkingen en Diplomatie (IBD) ingedaald naar een master-na-bachelor.

Voor studenten die gestart zijn in de master na master gelden er overgangsmaatregelen. Er heerst een overgangsperiode van twee academiejaren (tot en met 2016-2017). Studenten die nog opleidingsonderdelen moeten afleggen worden aangemaand om over te stappen op de manaba. De student kan echter kiezen om in het manama statuut verder te gaan (maar dan geldt het verhoogd inschrijvingsgeld van 230 euro + 14.3 euro per studiepunt). Ook na de tweejarige overgangsperiode kunnen studenten nog overstappen naar de manaba en behaalde credits meenemen.

De keuze om al dan niet over te stappen zal vooral bepaald worden door het feit of je nog over voldoende leerkrediet beschikt of niet. Voor initiële masteropleidingen moet je namelijk leerkrediet inzetten en als je hierover niet meer beschikt, zal je niet kunnen inschrijven.

Studenten die besluiten om in te schrijven in de uitdovende master na masteropleiding, moeten rekening houden met het volgende:

 1.      Voordat je kan herinschrijven in de deze opleiding, moet je een toelating aanvragen bij de studietrajectbegeleider Ann Aertssen om te mogen herinschrijven. Zij zal je de toelating per mail en in SisA bezorgen.

 2.      Na je herinschrijving zal je je vakkenpakket via de helpdesk (fswhelp.be) moeten aanvragen. Je zult dit niet zelf via de SisA-selfservice kunnen. De studentenadministratie zal dit via de backoffice voor jou in orde moeten brengen. Dit kan enkele dagen duren.

Vermeld in al je communicaties naar de studietrajectbegeleider en de helpdesk, duidelijk je naam, rolnummer en opleiding.

ter info:

 ·         je leerkrediet kan je raadplegen in je SisA-selfservice in het tabblad studieprogramma -> data en overige

 ·         de studiegelden vind je terug op UA-website https://www.uantwerpen.be/nl/onderwijs/inschrijven/bereid-je-voor/studiegeld/

Mocht u nog meer vragen hebben, aarzel dan niet om Ann Aertssen te contacteren.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Herinschrijven voor de master bij het niet slagen van de vooropleiding
Keuze seminarie Master Communicatiewetenschappen en Master Filmstudies
Overgangsmaatregel nieuw curriculum master SEW 2015-2016
Seminar New Media and Politics
Studievoortgangsbewaking : NIEUWE regels 2015-2016
Artikel details
Artikel ID: 108
Categorie: Studieprogramma kiezen
Aantal bekeken: 1051
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid