Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Hoe stel ik mijn studieprogramma samen in de bachelor SEW?

Oplossing

Hier volgen concrete tips voor de samenstelling van je studieprogramma sociaal-economische wetenschappen

  • In je eerste bachelor neem je het startpakket op.

  • De talen zijn jaaropleidingsonderdelen dus plan die eerst in je rooster. Voor bepaalde opleidingsonderdelen (‘Economie’, ‘Wiskundige methoden en technieken’, ‘Beschrijvende statistiek en kansrekenen’, ‘Accountancy’, ‘Introduction to managing and organising’) moet er naast een hoorcollege ook een werkcollege/practicum gekozen worden. Kijk goed na of ze goed in je collegerooster passen. 

  • Verspreid over je tweede en derde bachelor kies je naast de (verplichte) opleidingsonderdelen per domein eveneens een zwaartepunt (24 sp.) en vrije keuze (12 sp.). De opleidingsonderdelen binnen het zwaartepunt zijn te kiezen uit het bijhorende domein, bovenop het minimum dat verplicht is voor dat domein. Er zijn vier zwaartepunten mogelijk, waarvan je er één kiest:
    • Bedrijfskunde (24 sp. te kiezen uit domein 1)
    • Economische analyse (24 sp. te kiezen uit domein 2)
    • Sociaal-economische analyse (24 sp. te kiezen uit domeinen 2 en 8)
    • Sociologische analyse (24 sp. te kiezen uit domein 8)

  • De vrije keuze omvat 12 sp. (verspreid op te nemen over jaar 2 en jaar 3) te kiezen uit de keuzelijst of elders uit het programma SEW.

  • Zorg voor een gelijkmatige studiebelasting tijdens de twee semesters. Probeer je studieprogramma zo samen te stellen dat je ongeveer 30 sp. opneemt in het eerste semester en 30 sp. in het tweede.

  • Voor studenten van de bachelor met studieduurverkorting: indien je een aanvraag doet om een taal niveau 1 te laten vrijstellen en die aanvraag wordt goedgekeurd, kun je ervoor kiezen om van die taal het tweede niveau op te nemen in jaar 1 en het derde niveau in jaar 2. Dit extra verworven taalniveau wordt dan vermeld op je diplomasupplement.

Let op: bij opleidingsonderdelen van FSW worden alle werkcolleges getoond in je collegerooster, waardoor je fictieve conflicten krijgt. Je moet er dan voor zorgen dat er minstens één groep/werkcollege/practicum is waarbij je geen roosterconflict hebt, zodat je dit college kan volgen. De andere overlappingen kan je dan negeren. Wat betreft de talen Z&E Engels 1 en Z&E Frans 1: kies een groep/college dat speciaal ingericht wordt voor de SEW-studenten. 

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Hoe stel ik het zwaartepunt binnen de bachelor SEW samen?
Hoe worden practica/werkcolleges georganiseerd?
Kan ik een opleidingsonderdeel uit een andere opleiding opnemen als keuze?
Wat moet ik doen als ik een overlapping heb in mijn collegerooster?
Wat is het maximaal aantal studiepunten voor generatiestudenten?
Artikel details
Artikel ID: 225
Categorie: Studieprogramma
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.0/5.0 (1)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid