Universiteit Antwerpen Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie
Vaak gestelde vragen
Universiteit Antwerpen - Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Helpdesk Faculteit Bedrijfswetenschappen en Economie > Vaak gestelde vragen

Zoeken:


Wat zijn inschrijvingsvereisten?

Oplossing

Met de invoering van het decreet inzake het bevorderen van de studie-efficiëntie in 2023-2024 werden de volgtijdelijkheden tussen opleidingsonderdelen herzien. In de meeste gevallen geldt dat je een vervolgopleidingsonderdeel pas kan opnemen als je minstens het opleidingsonderdeel waarop het voortbouwt in een voorgaand academiejaar reeds opnam in je studieprogramma. Dit is de zogenaamde zachte volgtijdelijkheid (Onderwijs- en examenreglement, art. 4.2.2). Een delibereerbaar cijfer hebben behaald, is dus niet meer noodzakelijk vanaf 2023-2024. De volgtijdelijkheid is terug te vinden bij inschrijvingsvereiste in de cursusinformatie en beschrijft de formele voorwaarde om een bepaald opleidingsonderdeel te mogen opnemen. SisA is zo geprogrammeerd dat je je studieprogramma niet kan indienen als niet voldaan is aan de inschrijvingsvereisten.

De inschrijvingsvereisten vind je in SisA of in de opleidingsprogramma’s op de website. Als je een opleidingsonderdeel wil opnemen en niet aan de voorwaarden voldoet, zal je dit zelf niet via SisA kunnen toevoegen aan je programma. Je kan dan onder bepaalde voorwaarden een uitzondering aanvragen via dit formulier.

 
Was dit artikel bruikbaar? ja / nee
Gerelateerde artikelen Wat is volgtijdelijkheid?
Deliberatieregels
Uitzondering inschrijvingsvereisten
Kan ik een uitzondering aanvragen op de regels van de faculteit?
Mag ik meer dan 60 studiepunten opnemen?
Artikel details
Artikel ID: 156
Categorie: Studieprogramma
Beoordeling (Stemmen): Artikel beoordeeld 1.7/5.0 (43)

 
« Ga terug

 
Powered by Help Desk Software HESK, brought to you by SysAid

© UAntwerpen Privacybeleid